Home : Stiri : 2005-06-07
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Catedrala Neamului mai face o tura prin Bucuresti

07.06.2005, Bucuresti, RO - Ev.Zilei.ro Afisari: 1975   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
CSAT a recomandat redimensionarea intregului proiect ceea ce ar transforma „ctitoria” lui Teoctist intr-o biserica obisnuita

Catedrala Neamului s-ar putea muta din nou daca Biserica Ortodoxa Romana nu va accepta parametrii tehnici sugerati parlamentului de catre CSAT. Potrivit unor surse, Comisia juridica a Camerei Deputatilor va accepta punctul de vedere al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condus de Traian Basescu, potrivit caruia edificiul amplasat in apropierea MApN nu trebuie sa depaseasca 6 ha suprafata si 40 de metri inaltime. Ceea ce ar face catedrala lui Teoctist mai mica de inaltime ca o moschee. Acest punct de vedere a fost solicitat de Comisia juridica a parlamentului si a fost primit ieri, cu o zi inainte de dezbaterea proiectului de lege privind transferarea terenului din proprietatea statului in proprietate privata. Actul normativ adoptat de guvern prevedea un amplasament de 11 hectare de teren in spatele Casei Poporului. Proiectul a fost initiat de Adriean Videanu inaintea alegerilor locale din Bucuresti. In aceasta situatie, guvernul si BOR vor trebui sa gaseasca alte solutii sau vor accepta standardele CSAT. Astazi parlamentarii vor face si alte propuneri pentru locatia catedralei, cum ar fi Parcul Izvor, daca BOR nu va accepta propunerea CSAT, impartasita si de Comisia juridica a Camerei Deputatilor. Catedrala a fost plimbata pina acum din Parcul Unirii in Parcul Carol. Ambele amplasamente au stirnit nemultumirea societatii civile si opozitia fostului primar general al Capitalei, actualul presedinte Traian Basescu. Cea de-a treia varianta, in spatele Palatului Parlamentului, a nemultumit MApN.

In cazul in care BOR nu va accepta o Catedrala a Neamului mai mica, atunci proiectului va trebui sa i se gaseaca un nou amplasament, cel de-al patrulea.

Alina Mihai

Alte articole asociate cu acest articol pe categorii:

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Biserica Seminarului greco-cat...
In dimineata zilei de 14 iunie, orele 10.00, Parohia Ortodoxa "Sfantul Gheorghe" din Oradea a retroc... citeste »

09.06.2013 Vicepresedintele PDL Ioan Olte...
Deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean a avut o noua conferinta de presa in care si-a apara... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
28509356