Home : Stiri : 2005-07-20
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Criminalii de la Tanacu vor in libertate

20.07.2005, Vaslui, RO - Ziua.ro Afisari: 2421   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Apararea sustine ca exorcizarea este o "terapie complementara"

Barbarul de la Tanacu, Petru Daniel Corogeanu, impreuna cu cele patru complice, au fost prezentati ieri instantei Tribunalului Bucuresti, dupa ce aparatorii lor au cerut revocarea masurii arestarii preventive. In cazul in care magistratii vor admite cererea, cei cinci vor putea fi cercetati in stare de libertate. Termenul de ieri a fost primul la care s-au prezentat atat fostul preot din Tanacu, cat si cele patru foste maici.

Statul, "vinovat pentru tot"

Pr. Daniel Corogeanu
Pr. Daniel Corogeanu
Avocatii celor cinci, Antonie Popescu si Maria Ilisia, s-au lungit in pledoarii interminabile, spre iritarea judecatoarei, care a facut uz in mai multe randuri de autoritatea exercitata in sala, pentru a-i intrerupe. Dupa apelul nominal, avocata Maria Ilisia a fost cea care a luat cuvantul, pentru a declara ca masura arestarii preventive nu a fost una legala, deoarece toate actele de urmarire penala aflate la dosar sunt lovite de nulitate absoluta. De asemenea, Ilisia a adaugat ca toate declaratiile martorilor converg spre ideea ca maicuta ucisa, Irina Cornici, mai era in viata atunci cand a fost ridicata de Salvare. Mai mult, aceasta a reamintit, cu o privire plina de subinteles, "pentru cine are urechi sa auda", ca orice instanta poate fi recuzata. Avocata si-a incheiat pledoaria acuzand statul, prin intermediul institutiilor sale, de lipsa de interes fata de cetateni, de nepasare si de incompetenta.

Cel de-al doilea aparator al celor cinci acuzati nu a ezitat sa vocifereze in fata instantei, cu mainile ridicate spre tavan, ca societatea civila nu pedepseste malpraxis-ul, dar nu poate ignora un astfel de accident nefericit. De asemenea, a inceput sa explice judecatoarei ca exorcizarea este o terapie complementara, si i-a sfatuit pe toti cei prezenti in sala sa ia aminte ca "medicul trateaza, Dumnezeu vindeca".

Singurul care nu a abuzat de rabdarea si timpul magistratului a fost procurorul de serviciu, care a declarat ca dreptul la aparare al celor cinci nu a fost incalcat, ca prevederile legale internationale nu au legatura cu acest caz si ca presa nu a facut altceva decat sa informeze corect opinia publica.

Corogeanu ar mai face exorcizari

In ultimul lor cuvant, fostul preot a lovit in stanga si-n dreapta, acuzand ba ca mai marii bisericii vor sa se razbune pe el pentru ca avea multi enoriasi, ba ca procurorii din Romania nu cred in Dumnezeu si de asta nu pot instrumenta corect cazul. Aproape fara autocontrol, Corogeanu a vociferat: "Pai daca nu exista Dumnezeu, atunci de ce mai exista Biserica, si atunci de ce mai exista Justitie, ca si voi (n.r.- aratand spre judecatoare), sunteti pusi aici de Dumnezeu, si vai de voi daca judecati stramb, ca nu veti putea nici sa muriti macar." Fostul preot era in continuare convins ca "s-a facut tot ce trebuia pentru ca Irina (n.r. victima) sa se faca bine", dar cand a fost intrebat de judecatoare daca ar mai face la fel, acesta a simtit capcana intinsa de magistrat si a replicat: "Daca stau sa ma uit la consecinte, nu as mai face asa ceva niciodata, dar as incerca sa scot duhurile din oamenii posedati." Cele patru foste maicute au folosit acelasi discurs invatat parca pe de rost: "Suntem nevinovati, am facut tot ce am putut ca sa o scapam de duhurile care o chinuiau." Magistratul a amanat pronuntarea in acest caz pentru astazi.

Voichita RASCANU

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
09.06.2013 Vicepresedintele PDL Ioan Olte...
Deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean a avut o noua conferinta de presa in care si-a apara... citeste »

28.11.2013 Biserica din Sarsig (BH) a fos...
Data de 28 decembrie, a.c. a fost o zi istorica pentru comuitatea greco-catolica din Sarsig, care a ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
734929