Home : Stiri : 2005-01-11
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Apelul PSS Virgil Bercea catre credinciosii greco-catolici pentru ajutorarea victimelor din Asia

11.01.2005, Oradea, RO - Greco-Catolica.org Afisari: 3564   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Episcopia Romana Unita cu Roma
Greco-Catolica, Oradea
Nr.8/11.01.2005


Iubiti credinciosi,

Cu totii am ramas profund impresionati si îndurerati de catastrofa care s-a abatut în 26 decembrie 2004 asupra unei parti din Asia, când valurile marii s-au napustit, au devastat si au distrus tot ce au întâlnit în cale.

Suntem crestini si în aceasta catastrofa trebuie sa vedem nu blestemul lui Dumnezeu ci o încercare, deoarece Dumnezeu niciodata nu ne paraseste. În acelasi timp, tot ca buni crestini, suntem convinsi ca Domnul nu se razbuna pe om ci îl iubeste: „atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât l-a trimis pe Fiul sau”.

Când aceste „prapastii” se abat peste lume, ne aducem aminte ca „raul” si moartea, chiar daca a fost biruite de Mântuitorul prin patima, moartea si învierea Sa, au ramas în lume si actioneaza pâna la sfârsitul veacurilor. Orice rau ni s-ar întâmpla si oricât de mare ar fi încercarea crestinul crede cu tarie ca Dumnezeu si Providenta divina sunt mai puternice si în Domnul putem birui raul si moartea.

Pentru a veni în ajutorul celor care în aceasta regiune au ramas fara nimic, saraci lipiti pamântului, Caritas România, cu binecuvântarea tuturor episcopilor nostri, a propus adunarea de fonduri în bani la data de 23 ianuarie 2005 care sa fie trimise acestor persoane. Tasul din aceasta duminica, va fi predat la Directorul Caritas-ul Greco-Catolic din Oradea, Parintele Todorean Olimpiu pâna în 25 ianuarie 2005.

Va îndemn cu toata dragostea, ca fiecare sa contribuie cu cât poate, pentru ca prin ajutorul nostru, sa usuram într-o mica masura suferinta celor care au fost atât de încercati de Domnul.

Va multumesc pentru generozitatea si darnicia dumneavoastra, bunul Dumnezeu sa va binecuvânteze iar Maica Sfânta sa va ocroteasca,


+ Virgil Bercea
Episcop

© Greco-Catolica.orgComentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Un nou termen pentru retroceda...
Intr-un comunicat remis pe adresa redactiei noastre de catre Episcopia Greco-Catolica de Oradea, se ... citeste »

15.06.2013 Scrisoare deschisa catre Biser...
Scrisoarea alaturata a fost trimisa de pr. Cristian Sabau, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catol... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3780887