Home : Stiri : 2005-10-25
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Doi pentru Mitropolia Ardealului

25.10.2005, Transilvania - Ev.Zilei.ro Afisari: 2368   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Arhiepiscopul de Alba Iulia, IPS Andrei Andreicut, si Episcopul de Caransebes, PS Laurentiu Streza, au fost alesi la finele saptamanii trecute de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane pentru a candida la scaunul de Mitropolit al Ardealului, Maramuresului si Crisanei. Alegerea celor doi ierarhi a fost facuta prin vot secret. Scaunul arhieresc de la Sibiu a ramas vacant dupa decesul IPS Antonie Plamadeala la sfarsitul lunii august.

Viitorul mitropolit va fi ales in 2 noiembrie de Colegiul Electoral Bisericesc. Acest for este compus din membrii Sfantului Sinod, ai Adunarii Nationale Bisericesti si ai Adunarii Eparhiale Sibiu, in total circa 160 de persoane. Din ultimele doua organisme fac parte atat mireni cat si clerici.

Surse din interiorul Bisericii Ortodoxe Romane sustin ca cele doua fete bisericesti sunt sprijinite in campania lor pentru sefia Mitropoliei Ardealului de ierarhi marcanti. Astfel, IPS Bartolomeu Anania, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului, il sustine pe IPS Andrei Andreicut. Mai mult, insusi Patriarhul Teoctist si-ar fi aratat interesul pentru Arhiepiscopul de Alba Iulia. De partea cealalta, Prea Sfintitul Laurentiu Streza l-ar avea „in spate” pe IPS Daniel, influentul Mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Dragos Popescu

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Protest prin rugaciune in fata...
Ieri, in zi sfanta de sarbatoare, aproximativ 50 de studenti de la Seminarul Teologic Greco-Catolic ... citeste »

14.03.2015 Episcopul greco-catolic Virgil...
Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, a trimis pe data de 14 martie 2015 o ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
27197762