Home : Stiri : 2005-03-10
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Papa a binecuvantat pelerinii de la fereastra spitalului

10.03.2005, Roma, IT - Ziua.ro Afisari: 2648   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Papa Ioan Paul al II-lea a aparut, ieri, la fereastra spitalului Gemelli din Roma, pentru a binecuvanta pelerinii participanti la audienta generala saptamanala. Purtand vestmintele sacerdotale violete si crucea episcopala, Wojtyla a binecuvantat de mai multe ori numeroasa multime ce astepta, de cateva ore, in piata din fata spitalului. Alaturi de Pontif s-a aflat prefectul Casei pontificale, Monseniorul James Harvey. Desi episodica, de numai cateva minute, aparitia Suvernaului Pontif a avut darul sa lumineze fetele multimii de credinciosi. Astfel, Wojtyla a reusit, inca o data, sa uimeasca si sa emotioneze, continuand sa se adreseze direct inimii oamenilor cu concretetea suferintei sale. Prezenta Papei, perceputa ca un dar celest de catre cei prezenti, a relevat faptul ca starea sa de sanatate se amelioreaza dupa operatia de trahectomie suferita saptamana trecuta.

De asemenea, Suveranul Pontif va imparti cu ocazia Sfintelor Pasti traditionala binecuvantare "Urbi et Orbi", imediat dupa slujba ce va fi celebrata de cardinalul secretar de stat, Angelo Sodano. Dintre toate riturile specifice Saptamanii Mari, acesta este singurul la care a fost confirmata de catre Vatican prezenta Suveranului Pontif.

Un grup de rabini se roaga, la Roma, pentru sanatatea Papei

Un grup international de rabini, provenind din Anglia, America si Israel a sosit ieri la Gemelli. "Suntem aici pentru a ne ruga si pentru a-i adresa Pontifului urari de sanatate si de insanatosire grabnica", a afirmat Uri Regev, unul dintre rabini. Reprezentantii asociatiei "World Union Progressive Jews" au intentionat, cu acest gest, sa reafirme "lunga istorie de bune relatii dintre Biserica si lumea ebraica". Si, acest lucru, intrucat "acest Papa a fost extraordinar, datorita faptului ca a intins mana evreilor. Noi suntem aici pentru a da marturie de acest lucru" a conchis Stanley Davids, sosit de la Ierusalim.

Claudia Stanila, Roma

Alte articole asociate cu acest articol pe categorii:

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Parohia Greco-Catolica din Vin...
În dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, Parohia Greco-Catolica din Vintere, judetul Bihor, a ... citeste »

15.06.2013 Comunicat al Episcopiei Ortodo...
In urma dialogului dintre Comisia mixta ortodoxa - greco-catolica, Episcopia Ortodoxa Romana a Oradi... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
28506422