Home : Stiri : 2005-12-27
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Corogeanu vrea sa redevina staret la Tanacu

27.12.2005, Tanacu, RO - Libertatea.ro Afisari: 2729   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Daniel Corogeanu isi vrea inapoi hainele de preot. Aceasta dupa ce ultimul raport medico-legal a dezvaluit ca maicuta Irina nu a murit din cauza exorcizarii aplicate la manastire, ci din pricina supradozei de adrenalina injectate de medicii de la Salvare.

Calugarul ne-a marturisit ca isi doreste sa fie repus de episcopi exact in “functia” care i-a fost luata. Cea de staret cu drepturi depline la Tanacu.

Decesul tinerei de 23 ani a fost pus initial pe seama unui ritual de exorcizare facut de parintele Daniel Corogeanu si patru maicute, fapt care a dus nu numai la arestarea principalilor suspecti, dar si la sanctiuni bisericesti. Astfel, ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane au hotarat sa-i retraga lui Corogeanu dreptul de a sluji ca preot. In raportul medico-legal, intocmit dupa exhumarea trupului maicutei si facut public vineri, se arata ca “tratamentul aplicat de medicul ambulantei nu a fost indicat situatiei de urgenta, iar prin cantitate si mod de administrare a dus la decesul victimei prin fibrilatie ventriculara si stop cardiac”.

Raportul mai releva ca maicuta Irina Cornici traia in momentul in care i-a fost montata perfuzia si ca fisa intocmita de medicul de la ambulanta consemneaza ca, in perfuzie, i-au fost administrate sase fiole de adrenalina, in ser fiziologic. In raportul semnat de dr. Dan Gheorghiu, expert in medicina legala, se arata ca dozele mari de adrenalina produc tulburari de ritm, iar, in cazul Irinei, cantitatea mare administrata a avut efecte letale.

Cu alte cuvinte, Irina nu a fost victima lui Corogeanu, ci a medicilor de la Salvare. “Daca nu am aceasta vina, atunci e normal sa-mi doresc sa redevin preot, tot la Tanacu”, ne-a declarat Daniel Corogeanu. Fostul preot ne-a mai pus ca unii dintre episcopii care au hotarat excluderea lui din ierarhia bisericeasca s-au razgandit in ceea ce-l priveste. “Eu ma voi cai si le voi cere iertare episcopilor. Chiar daca nu am pe constiinta viata Irinei. Imi doresc sa revin la Tanacu si sper ca ma vor intelege”, a continuat Corogeanu. Daca nu va primi binecuvantarea episcopului pentru a reveni ca preot la Tanacu, Corogeanu este hotarat sa se retraga in munti.

“Nevinovatia mea a fost demonstrata. Daca nu voi putea sa fiu iar preot, voi alege viata de pustnic. Ma voi retrage in munti, unde voi trai in post si rugaciune pana la moarte”, a incheiat Corogeanu.

Comentarii
11.06.2007 sa ne fereasca D-zeu de preoti asemenea lui corogeanu de carla
nu conteaza daca biata fata, de numai 23 de ani, a murit pe salvare!nu este normal ca o fiinta umana sa fie supusa unui asemenea tratament!traim in secolul 21 treziti-va la realitate fratilor!un asemenea om nu merita sa fie in libertate nu in fruntea unei comunitati crestine!lasati-l sa traiasca ca pustnic poate asa D-zeu se va indura de el si-l va ierta!
21.06.2007 rf. pr. Corogeanu de viorica
Apreciez hotararea luata de parintele Corogeanu.Faptul ca stie sa se pocaiasca si ca vrea sa aleaga viata pustniceasca ,daca nu este alta solutie arata ca are credinta.IL PREFER PE DANSUL UNUIA CA pREOTEASA CARE NU SE POATE NUMI CREDINCIOS, nu mai vorbesc ca de la un preot te astepti la mai mult decat de la un credincios.Ma rog sa-l ajute Bunul Dumnezeu pe parintele Daniel sa-si gaseasca calea.
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
14.06.2013 Greco-catolicii vor inapoi bis...
Pe data de 25 octombrie, 2006, Episcopia Greco-Catolica de Oradea a chemat parohia ortodoxa Sf. Gh... citeste »

18.07.2013 Biserica Greco-Catolica contes...
Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a adresat pe data de 18 iulie 2013 o scrisoare Pri... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
734919