Home : Stiri : 2007-06-10
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Nou prefect pentru Congregatia pentru Bisericile Orientale

10.06.2007, Vatican, VA - Greco-Catolica.org Afisari: 3526   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Arhiepiscopul Leonardo Sandri
Poza 2 din 3
Arhiepiscopul Leonardo Sandri
Papa Benedict al XVI-lea l-a numit pe Arhiepiscopul Leonardo Sandri Prefect pentru Congregatia pentru Bisericile Orientale. Pozitia pe care Arhiepiscopul Sandri a ocupat-o pana in acest moment in cadrul Curiei Romane a fost cea de subsecretar de stat pentru probleme generale.

Biroul de presa al Vaticanului a anuntat astazi ca Arhiepiscopul Sandri, in varsta de 63 de ani, ii va succede Cardinalului Ignace Moussa I Daoud, care si-a prezentat demisia deoarece a ajuns la varsta de pensionare.

Arhiepiscopul Sandri a fost cel care, in Piata San Pietro, pe data de 2 aprilie 2005, a dat lumii vestea ca Papa Ioan Paul al II-lea a murit. El a fost cel care, de obicei, citea textele pe care Papa Ioan Paul al II-lea nu le putea citi din cauza starii de sanatate.

Leonardo Sandri s-a nascut la Buenos Aires pe 18 noiembrie 1943, intr-o familie de origine italiana.

A fost consacrat preot in 196, iar in 1974 a intrat in serviciul diplomatic al Sfantului Scaun si a lucrat in Madagascar, iar din 1977 pana in 1989 in cadrul secretariatului de stat al Vaticanului.

Din 1989 pana in 1991 a fost consilier in biroul nuntiului papal din Statele Unite ale Americii.

Pe 2 august 1991 a fost numit prefect al Casei Pontificale. In 1992 a fost facut asesor pentru probleme generale pentru secretariatul de stat.

Pe data de 22 iulie 1997 a fost numit nuntiu papal in Venezuela si sfintit episcop in acelasi an.

In 1 martie 2000 a fost numit nuntiu papal in Mexico, iar in 16 septembrie 2000 a fost numit “sustituto” sau subsecretar de stat pentru probleme generale.

Intr-o declaratie data publicitatii de biroul de presa al Vaticanului, Arhiepiscopul Sandri afirma: “Sunt constient ca mi-a fost incredintata o mare comoara de rugaciuni liturgice, traditie spirituala, viata monastica, vieti ale multor sfinti, si invatatura a Parintilor si Doctorilor Bisericii Orientale.

Este o comoara care, chiar si in zilele noastre, speram ca este cercetata, revizitata, studiata in amanuntit si iubita, astfel incat sa ofere asteptarilor contemporane ale Bisericii Universale si ale societatii de azi bogatia si spiritualitatea traditiei rasaritene.

Arhiepiscopul Sandri a salutat crestinii “care sufera in Tara Sfanta, Irak, Liban, sau in alte locuri din cauza violentei, a fricii si a incertitudinii vis-a-vis de viitor. Ma gandesc la acei care trebuie sa-si paraseasca pamantul lor natal si tot ceea ce au.

Arhiepiscopul Sandri isi va continua munca de secretat de stat pana pe data 1 iulie, dupa care pozitia sa va fi luata de catre Arhiepiscopul Fernando Filoni.

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Parohia Greco-Catolica din Vin...
În dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, Parohia Greco-Catolica din Vintere, judetul Bihor, a ... citeste »

04.06.2013 Sinodul Bisericii Greco-Catoli...
Proiectul de lege 253/2013 initiat de deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean impotriva Bi... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3764784