Home : Stiri : 2007-09-14
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Patriarhul Rusiei catre Daniel: "Sa consolidam colaborarea"

14.09.2007, Moscova, RU - HotNews.ro Afisari: 3625   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail

Patriarhul Moscovei si intregii Rusii, Aleksei al II-lea, l-a felicitat pe Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Daniel, cu ocazia alegerii lui in fruntea Bisericii romane si i-a urat forta si intelepciune in viitoarea lui activitate.

Aleksei al II-lea, scrie agentia Regions.ru, spera in „consolidarea colaborarii” dintre cele doua Biserici si promite sa trimita „un inalt reprezentant al Patriarhiei Moscovei” la ceremonia de intronizare a nou alesului Patriarh Daniel.

Seful departamentului pentru relatii bisericesti cu strainatatea, Mitropolitul Kiril, aminteste in mesajul sau de felicitare ca se cunosc de mult si face referire la multele lor intalniri „in procesul dialogului interortodox si intercrestin”, exprimandu-si, in acelasi timp, „speranta ferma” ca in viata Patriarhiei Romaniei se deschide „o noua perioada”, iar legaturile ei cu Biserica ortodoxa rusa se vor intari.

Scrisoare Mitropolitului Kirill vorbeste despre respectul fata de Patriarhul Daniel ca fata de „un ierarh plin de inteleptiune, atent si un cunoscator profund al cuvanului Domnului”, care are „dorinta pentru unitatea bisericii, pentru intelegere reciproca si bune relatii intre Biserici”.

In acelasi timp, scrie agentia citata, Mitropolitul Kirill vorbeste despre necesitatea „” care alcatuiesc tematica dialogului dintre Patriarhia Moscovei si cea a Romaniei si asigura ca, din partea Moscovei vor fi intreprinse, in acest sens, „toate eforturile posibile”, deoarece o „interactiune mai activa” a celor doua Biserici va servi in folosul credinciosilor lor.

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
09.06.2013 Vicepresedintele PDL Ioan Olte...
Deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean a avut o noua conferinta de presa in care si-a apara... citeste »

27.06.2013 Biserica Greco-Catolica protes...
Biserica Greco-Catolica a inaintat un protest oficial pe data de 27 iunie presedintelui Senatului, d... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3707583