Home : Stiri : 2007-11-11
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

"Micul Dejun cu Rugaciune" la Parlamentul Romaniei

11.11.2007, Bucuresti - Greco-Catolica.org Afisari: 4617   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Prezidiul Micului Dejun cu Rugaciune
Poza 5 din 7
Prezidiul Micului Dejun cu Rugaciune

In perioada 08-10 Noiembrie, a avut loc la Palatul Parlamentului a doua editie a "Micului dejun cu rugaciune". Aceasta actiune s-a desfasurat sub inaltul patronaj al D-lui Bogdan Oltenu, presedintele Camerei Deputatilor, avand ca organizatori membrii Grupului ecumenic de Rugaciune din Parlamentul Romaniei. Presedintele acestui grup, deputatul Petru Andea, a precizat ca actiunea "Mic dejun cu rugaciune", este una "cunoscuta si obisnuita in multe Parlamente ale lumii" si care promoveaza in viata politica morala religioasa.

Acest gen de eveniment este preluat dupa model american. "Micul dejun national cu rugaciune" (National Prayer Breakfast) are o traditie de 70 de ani, in SUA, Presedintele SUA invitand pentru acest eveniment, in fiecare an, in jur de 1.000 de oameni politici, presedinti de tari, oameni de afaceri, reprezentanti ai cultelor religioase si personalitati culturale din toate tarile lumii.

Printre participanti s-au numarat Dl. Nicolae Vacaroiu, Presedintele Senatului Romaniei, Senatorul Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei, Printul Paul de Romania s.a. La acest eveniment au participat un numar de 160 de invitati din tara si strainatate, printre ei regasindu-se parlamentari romani si straini, ministri, ambasadori, oameni politici, reprezentanti ai diferitelor cultel religioase din tara si strainatate, oameni de afaceri, figuri de seama ai societatii civile.

Participatii au avut ocazia sa se roage, sa ia masa si sa discute impreuna, beneficiind si de fondul sonor oferit de reprezentanti de frunte ai muzicii corale si lirice din tara noastra.

Aceasta actiune, la care s-au regasit reprezentanti ai unor culturi, traditii si religii diferite se vrea a fi un simbol al apropierii intre oameni, un preambul al reorientarii societatii catre valorile spirituale. Editia din acest an a "Micului Dejun cu Rugaciune" a avut ca tema principala de dezbatere problema "Educatia tineretului". Aceasta vizeaza educatia tinerilor in scoala, in familie si in Biserica. S-a discutat de asemenea despre rolul statului si al societatii civile in educatia tineretului, atingandu-se si alte tematici, cum ar fi recuperarea si educatia copiilor strazii, combaterea violentei in scoli si diminuarea delincventei juvenile. Oaspetii straini au prezentat viziuni diverse pe aceste teme de importanta majora pentru societatea contemporana.

La intalnire a fost prezent din partea Bisericii Greco-Catolice din Romania Pr. Vasiloni Trandafir Florin, Protopop de Sarmisegetuza si Responsabil Eparhial cu Pastoratia Laicilor-Lugoj.

A consemnat pentru www.Greco-Catolica.org
Pr. Vasiloni Florin
Protopop de Sarmisegetuza
Responsabil Eparhial, Pastoratia laicilor- Episcopia Lugojului

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Un nou termen pentru retroceda...
Intr-un comunicat remis pe adresa redactiei noastre de catre Episcopia Greco-Catolica de Oradea, se ... citeste »

31.05.2013 Interviu despre posedare, exor...
Sambata, 1 iunie, incepand cu orele 19:00, va avea loc la Manastirea Greco-Catolica "Adormirea Mai... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume




3707491