Home : Stiri : 2008-05-08
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Biserica Ortodoxa Romana a inceput demolarea bisericii greco-catolice din Ungheni - Mures

08.05.2008, Ungheni, MS - Greco-Catolica.org Afisari: 16117   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
5 Mai 2008 - Ultimele poze cu Biserica Greco-Catolica din Ungheni Mures cand inca mai era in picioare
Poza 9 din 11
5 Mai 2008 - Ultimele poze cu Biserica Greco-Catolica din Ungheni Mures cand inca mai era in picioare

De mai bine de 10 ani, Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, se lupta pe diverse cai legale pentru a impiedica faradelegea la care pare a fi condamnata vechea biserica greco-catolica din localitatea mureseana Ungheni: demolarea.

Biserica de piatra din Ungheni, cu hramul Sfanta Treime, a fost construita intre anii 1858 si 1864 de catre credinciosii greco-catolici din localitate. In 1948, odata cu desfiintarea abuziva a Bisericii Romane Unita cu Roma, Greco-Catolice de catre autoritatile comuniste, si aceasta biserica a fost preluata de Biserica Ortodoxa Romana.

In 1997 Parohia Ortodoxa din Ungheni a inceput lucrarile de constructie a unei noi biserici, in jurul celei vechi greco-catolice, si pana in anul 2000 lucrarile s-au efectuat fara obtinerea avizelor necesare si a autorizatiei de constructie.

In ciuda nenumaratelor rapoarte, memorii si sesizari transmise diverselor foruri interne si internationale si in ciuda numeroaselor aparitii in mass-media a acestui caz, lucrarile de constructie au continuat si, in baza unei decizii a comunitatii ortodoxe din Ungheni, s-a optat pentru demolarea vechii biserici greco-catolice.

Desi Arhieparhia Greco-Catolica de Alba-Iulia si Fagaras a cerut retrocedarea vechii biserici si a cerut in instanta oprirea lucrarilor de constructie, Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului si Ministerul Culturii si Cultelor si-au dat acordul la construirea noii biserici din Ungheni in anul 2000, fara a fi prevazuta insa vreo clauza privind demolarea sau pastrarea vechii biserici, deoarece planul de constructie a noii biserici prevedea o alta locatie: tot in curtea bisericii, dar nu in jurul bisericii vechi.

Astazi, 8 mai 2008, a inceput demolarea acestui lacas de cult, fara nici o autorizatie legala in acest sens, dupa cum ne-a comunicat pr. paroh greco-catolic Dudas Lucian. Desi in Romania anului 2008 se spune ca "nimeni nu e mai presus de lege", se pare ca faradelegea e la ea acasa.

Protestam cu vehementa si profunda indignare, pe aceasta cale, impotriva lipsei de respect fata de lege, fata de patrimoniul si valorile crestine, atat de manifesta in derularea si abordarea acestui caz.

Totodata, nu putem intelege in ce fel poate contribui acest caz la facilitarea dialogului intre fratii crestini si la deschiderea ecumenica spre care tind Bisericile crestine, urmarea misiunii lasate lor de Isus "ca toti sa fie una" (Ioan 17, 21).

Pentru mai multe detalii, puteti contacta oricand pe pr. paroh greco-catolic Dudas Lucian: prluciandudas@yahoo.com
+40265/328862 
+40788/394409 
Str. Morii, 320, 547605 Ungheni, jud. Mures


Biroul de presa al Arhieparhiei de Alba-Iulia si Fagaras

------
Pr. Adin POP
Biroul de presa al Mitropoliei-Blaj
str. Astra nr. 6
515400 Blaj - Alba
mobil: +40745 226726
+40722 226726
tel/fax: +40258 714315
adinpop@gmail.com or
mitropoliablaj@gmail.com
YahooID: adinpop2002

Alte articole asociate cu acest articol pe categorii:

Comentarii
08.05.2008 BOR, distrugatoarea romanismului in Transilvania de Pr. Chris Terhes
Aceasta biserica a avut o insemnatate deosebita pentru romanii din jurul Tg. Muresului. A fost un simbol al luptei lor impotriva ocupatiei maghiare.

Nu e curios ca BOR sterge tocmai aceste semne ale luptei romanilor din Transilvania impotriva ocupatiei maghiare?

- Vadul Izei - prima biserica din piatra in Maramures, demolata de BOR in 2002;
- Badon - una dintre cele mai vechi biserici de piatra construite pe teritoriul Transilvaniei (1724), demolata de BOR in 2007;
- Ungheni - simbol al luptei romanilor contra asupririi maghiare - demolata de BOR in 2008;

Iata ca ceea ce nu au facut ungurii in perioada ocupatiei lor in Transilvania, hortystii in al doilea razboi mondial, comunistii timp de 50 de ani, este desavarsit acum de catre BOR.

Cum se poate auto-intitulat BOR "Biserica Nationala" cand, iata, lupta pe toate caile pentru distrugerea oricaror urme de romanism din Transilvania?

La fel ca si inainte de 1918, iata ca BOR este principalul dusman al natiunii romane.

Pr. Chris Terhes.
09.05.2008 fratilor, nu mai aveti nici un reper de Ortodoxie_sau_moarte
Fratilor, chiar nu realizati ca abuzurile papistase de la 1054 incoace si faradelegile ce le-ati facut in ROMANIA de la 1700 trebuie sa inceteze.

Incetati cu ineptiile si aberatiile precum cele de mai sus, sunteti depasiti, propaganda papista si fondurile pompate de la Roma nu isi mai au efect, reveniti la Dreapta Credinta in sanul Natiei Romanesti.

Luati aminte la Sfintii Parinti. Luati aminte la intelectualii romani (v. Nae Ionescu). Fiti crestini (=ortodocsi) si romani, nu va mai amagiti zadarnic cu minciunelele papiste, nu va mantuiti cu indulgente.

Ortodoxie sau moarte!
09.05.2008 si alte pareri... de OPUS DEI
NU-I AL MEU COMENTARIUL L-AM LUAT DE PE:http://www.ziare.com/UPDATE__Patriarhul_Daniel_a_fost_operat_la_Spitalul_Militar-277957.html

Javrele primesc SEMNE din CER!

Nea`Opus9,
Ce grozav ar fi daca acest asa zis "Inalt prelat" ar merge pe directia sugerata de Excelenta Ta! Adica sa-i bage in piiizda mameei lor pe rusi si sa faca ceva ce ar fi trebuit sa faca de mult aceste BOAITE FATARNICE si SECURISTI VIERMI-sa faca ceva ce umilul de mine cere de mult: sa le restituie fratilor greco-catolici cele ...doua MII si ceva de Lacasuri Sfinte FURATE cu NESIMTIRE si MAGARIE CRIMINALA de Biserica Ortodoxa Romana Comunista in 1947!
Sa restituie nu numai Bisericile, dar si BUNURILE Jefuite!!! Pe popii Gr.-Catolici ASASINATI nu ii mai poate Invia nimani! SA se POCAIASCA Boaitele noastre Ortodoxe si sa ceara IERTARE BISERICII Greco- Catolice care a pus BAZELE UNIRII -MARII UNIRI de la 1 DEC. 1918!!! Aceasta Biserica MARTIRA, cu ADEVARATI popi CRESTINI - nu cu TRADATORI si HOTI vinduti comunistilor-a dat MARTIRII care nu s-au vindut Moscovei si PCR-ului!!!
Exista Documente, dar voi "dragi compatrioti" nu aveti decit FOTBAL si VOTCA in cap;... (arata tot comentariul) Nea`Opus9,
Ce grozav ar fi daca acest asa zis "Inalt prelat" ar merge pe directia sugerata de Excelenta Ta! Adica sa-i bage in piiizda mameei lor pe rusi si sa faca ceva ce ar fi trebuit sa faca de mult aceste BOAITE FATARNICE si SECURISTI VIERMI-sa faca ceva ce umilul de mine cere de mult: sa le restituie fratilor greco-catolici cele ...doua MII si ceva de Lacasuri Sfinte FURATE cu NESIMTIRE si MAGARIE CRIMINALA de Biserica Ortodoxa Romana Comunista in 1947!
Sa restituie nu numai Bisericile, dar si BUNURILE Jefuite!!! Pe popii Gr.-Catolici ASASINATI nu ii mai poate Invia nimani! SA se POCAIASCA Boaitele noastre Ortodoxe si sa ceara IERTARE BISERICII Greco- Catolice care a pus BAZELE UNIRII -MARII UNIRI de la 1 DEC. 1918!!! Aceasta Biserica MARTIRA, cu ADEVARATI popi CRESTINI - nu cu TRADATORI si HOTI vinduti comunistilor-a dat MARTIRII care nu s-au vindut Moscovei si PCR-ului!!!
Exista Documente, dar voi "dragi compatrioti" nu aveti decit FOTBAL si VOTCA in cap; veti merge mai departe cu BOR si cu Boaitele EI care L-AU ABANDONAT PE ISUS SI ...Bisericile...OTRODOXE-Da! timpiitiLor!-BISERICILE NOASTRE ORTODOXE pe care POrKuL de Ceasca le-a DEMOLAT.
CE a FACUT "Proaspatul Scrintit" pt. Biserica SF. VNERI si altele demolate?
Mi-e scirba cind va vad cum va repeziti sa le pupati Ghiarele de Satana Rosie, cum va calcati in picioare si asteptati sa pupati labele celor ce-l Tradeaza pe Isus!!!
Oare vom ajunge vreo data sa cintam de Sfintele Pasti:
"Cristos, Romania a Inviat din morti cu *** pre moarte calcind?!"
10.05.2008 Ortodoxie_sau_moarte de ce trebuie sa luam ca modele republicile islamice de ana
De ce trebuie sa luam ca exemplu republicile islamice, cum ar fi Algeria? Acolo este obligatoriu ca toata lumea sa fie musulaman sunnita! Eu cred ca ar trebui sa ne orientam spre tarile civilizata, cum ar fi Germania, unde populatia germana este inpartita intre luterani si catolici si nu este nici o problema. Ar trebui sa mai citesti istorie, scrisa de istorici pentru a vedea un punct de vedere neutru, obiectiv si apoi sa-ti dai cu parerea.
12.05.2008 10/05/08 raspuns lui "ana" de Ioan Marinoiu
Luam exemple de la republicile islamnice pentru ca cultura noastra spirituala s-a format alaturi de a turcilor, pentru ca, de la caderea Constantinopolului (1453) sub turci fiind patriarhii ortodoxi au pupat papucii sultanilor,pana la Cuza si la Regele Carol I. Ei au scos jugul turco-islamic al Bisericii romanilor.BOR nu mai este supusa administrativ turcilor, in scimb preotimea actuala nu s-au civilizat au ramas in aceiasi cultura greco-islamica.

Prof. american S. P. Huntington, Expert in Comisia de Politica Externa a USA, in lucrarea Sa "The clash of Civilizations and the Remarking of World Order", la pag 158 harta intitulata "The Estern Bondary of Western Civilization, " stabileste granita tarilor civilizate pe linia; Finlanda-Tarile-Baltice,1/2 din Belorussi-Ucraina pana la Carpati Transilvania face parte din cultura Catolica Westica, Moldova si Muntenia apartin culturi OUTODOXE SI ISLAMICA.

Sub ochii politicienilor actuali asistam cum Mitropoltul Clujului Bartolomeu Anania, cu masuri brutale, satanice, darama Bisericile Greco Catolice, care apartin de trei secol de civilizatia Westica, pentru a fi inlocuita cu Crestinismul ortodoxa si islamist.

Daramarea Bisericilor Greco-Catolice din Transilvania este o sfidare dar, si lipsa de respect pentru cultura crestina Westica. UE.s-a format in spatiu culturi a 1.2 miliarde de crestini catolci, "nu" in spatiul culturii a celor 173 de milioane de ortodox.

Ortodoxia este a grecilor si a slavilor, nu si a romanilor, suntem singurul popor de neam latin. Nu din cauza asezarea romailor in "calea tuturor relelor", cun sustin ortodocsii romanii, nu au putut sa se dexvolte economic, social si politic, pentru ca ne-a placut comditatea (sa nu spun lene) ORTODOXA, grecii si slavii, au blagoslovit pe romani cu sfinti greci, rusi, sarbi si bulgari de nu mai incap in calendar pe care-i prznuim cu pelerinaje, pomenii, si pomeniri, cu mancare si bautura de popmana,in acest mediu s-a format cultura romanilor, pe pomeni analfabetism.

Emil Cioran a spus Ortodoxia a fost/este "moartea noastra istorica" Din cauza ca "Unirea" sub M.Vitezul, Unirea din 1918, s-a facut numai politic nu "spiritual". Amandoua Uniri s-au destramata. Sansa ca Romania sa ramana "intregita" (atat cat a mai ramas) in cadrul UE.este (zero).

Daramarea Bisericilor Greco-Catolice sub inaltului patronaj al BOR, al Presidentiei, al Grvernului, a Camerei Deputatilor, a Senatorilor si a Curtii Constitutionale, este o sfidare la daresa culturii catolice Westice. Om fi noi romanii smscherii.

Numi ca smecheria lui M.Viteazu, a Bratinenilor, a grecofilului Nae Ionescu, cu a lui teorie "acolo unde este ortodoxia acolo este si Romania... Sau teoria marelui "duhovnic", Dumitru Staniloe: prin latinitate apartinem occidentului prin Ortodoxie apartimen greco-slavismului, adica, culturii ortodixe si a islamului, sunt teorii anti romanesti si anti culturale

Cat priveste puterea spiritual si politica a Vaticanului in treburile lumii, dau urmatorul exemplu:

La 6 1912, Papa Pius X.... il primeste pe Episcopul Greco-Catolic Vasile Hossu, care "il incredinteaza pe Sf Parinte de toata viclenia stapanitorilor de la Budapesta... la care Sf. Parinte a raaspuns " Dar nu fiti mahnit! Nu piere o natie in catva ani. Mai ales nu una care a dat atatea dovezi de vigoare si vitalitate, cum e natia voastra, am cunoscut atatea elevi romani, care mi-au lasat impresii neuitate, Silintele voastre, unite cu cele ale celorlalte neamuri incatusate de tirani,vor face sa dispara anacronismul austro-ungar de pe harta Europei si cei robiti sa ajunga la libertate si unire cu fratii lor de sange. Ce se intemeiaza pe violenta si silnicie nu poate dainui. Noi simtim nu numai cum fierbe, ci si cum crapa oala putreda" (Calomnierea Bisericii Romane Unite cu Roma Greco-Catolica, Anton Moisin.1996, pag.308-309)

Istoria s-a intors, viclenia de la Budapesta si Viena dupa 96 de ani a ajuns la Cluj, Mitripolitul Baroplomeu Anania, cu sprijinul Bucurestiului face foc, la oala putreda ortodoxa si islamista, care va exploda. Evident Nu se va destrama Romania, dar Federatie va fi. De data aceasta unguri vor castiga. Asa ne trebuie, intelectualii nostii si politicienii nostri sunt sub ocupatie ortodoxa romaneasca in frunte cu bartolemii Ana.

Germanii ai avut este 80 de mari filozofi de aici impacarea inte catolici si reformati umai in tari civilizate sunt intelegeri inte confesiuni. La noi Romanii este pe dos.incultura este impotriva culturii.

Da, aveti dreptate, romanii trebuie sa citeasca istorie, istoria adevarata nu istoria mincinoasa care intra pe usa bisericii ortodoxe. Speranta este in generatia tanara acestia, in contact cu lumea civilizata occidental, catolica, protestanta si neoprotestanta. Dumnezeu sa mantuiasca lumea. Felicitari Ana pentru comentariu
13.05.2008 Bai javrelor papistase blestemate si nenorocite! de Romanul Ardelean Curat nu Javra corcitura bozgorea
Bai rahatilor papistasi blestemati si corcituri jegoase bozgoresti tradatoare de tara si de neam si pocitanii perfide si viclene, voi canaliilor blestemate nu meritati nici sa fiti dati la porci javre corcituri bozgoresti papistase nenorocite! Voi trebuiti extirpati din ROmania jegurilor blestemate bozgoresti perfide care va pretindeti romani dar aveti toti nume pocite si sange de jeguri bozgoresti si pupati curul jegului aluia al vostru sarlatan pe care il numiti papa-lapte de la muistii de la Vatican. Muie la papistasi bozgoresti si javrele hoate si mincinoase de la Vatican! Muie cu cacat jegurilor voua si neamurilor voastre de slugi tradatoare de tara!
13.05.2008 Chris Terhes sa-ti fie rusine sa minti si sa inciti la ura, Iuda ce esti de Ardeleanul
Stimati domni,

Urmaresc de mai multi ani cum acest fanatic si fundamentalist extremist periculos si diabolic catolic cu numele Chris Terhes scrie foarte multe minciuni prin spatiul internet, minciuni prin care incita la ura fata de ortodoxie si ortodocsi in general, apeland la cele mai diabolice manevre de manipulare si contrafacere a realitatii cu o viclenie rar de intalnit.
Acest extremist fanatic catolic care se preface patriot si mare ingrijorat de soarta tarii sale si a romanilor desi traieste fugit in California, unde locuieste la sora sa si nu-si da numele nicaieri, la adresa aparand sora sa nu el, in Claifornia stand cu viza turistica si putand fi expulzat oricand asa cum m ai multi romani au vrut sa-l de a pe mana INS sa fie deportat, dar n-au facut-o de mila, acest fundamentalist taliban religios cazut in delir si dementa "catolica", acest pustiulica care cu impostura semneza Pr., adica Preot, de fapt el neavand nicio parohie si fiind doar un mediocru absolvent de teologie catolica la Oradea, nu se opreste din diabolicele lui provocari si vrea cu toata taria sa provoace cat mai mult rau romanilor prin extremismul lui defulat din ratarea sa americana, el de fapt fiind un nimeni care nu stie unde traieste(in america sau Romania?) si ce vrea de la viata sa ratata.

Acum acest impostor frustrat de ratare si defulat in extremism religios, chipurile "catolic", umbla cu agitatie in Ardeal, pentru a se face cunoscut si remarcat cu ceva in viata sa de incapabil de vreo realizare.

Nu in ultimul rand acest copil dezaxat si alunecat in extremism fundamentalist "catolic" nu realizeaza cat este de penibil cand spune :

La fe ca si inainte de 1918, iata ca BOR este principalul dusman al natiunii romane.

Pr. Chris Terhes

Normal, tovaraselule taliban "catolic" ca BOR este dusman pentru mataluta. Dar nu dusman al romanimii. Doar dusman al Iudelor ca matale pe care ii tradeaza numele maghiar "Terhes".
Oricum la faza asta ai fost nostim de penibil in talibanismul tau diabolic-"catolic"...Ha, Ha, Ha!!!
13.05.2008 "Hate crime" de Pr. Chris Terhes
In calitate de cetatean american imi rezerv dreptul sa dau in judecata in Statele Unite ale Americii autorului mesajului de mai sus sub acuzatia de calomnie si "hate crime".

Deocamdata atat.

Pr. Chris Terhes.

P.S. Ambele mesaje de mai sus vor ramane publice pe site, pentru ca lumea sa vada atitudinea "crestineasca" a unor elemente ale ortodoxiei romanesti care "dupa roade" nu au nimic in comun cu crestinismul.
17.05.2008 13/15/20 la comentariul dvs.d-le Ardelean de Ioamn Marinoiu
Vocablarul care-l folositi arata ca dvs. sunteti ceia ce gamditi ca sunt ceilalti, adica, "javra corcita".buna cuviinta, cei sapte ani de acasa, dar mai ales calitatea de crestin ortodox va oblica sa folositi cuvinte civilizate nu nu mahalagisme. De fapt nu poti cere omului ce nu are.
20.05.2008 Comenatriul tau Chris Terhes a fost salvat si poate fi trimis la INS, atentie pustiule ! de Ion Ardelanu
Minti si pretinzi ca esti cetatean american desi ai venit in USA in 2003 si nu aveai cand sa obtii cetatenia. Stii bine asta, insa crezi ca poti intimida si te hazardezi sa scrii tampenii prin care te pretinzi cetatean american atunci cand nu esti. Chestia asta te va costa la obtinerea cetateniei deoarece iti este interzis sa te pretinzi cetatean, in scris sau verbal, atunci cand nu esti. Deci atentie pustiulica ca ai sa te arzi daca mai umbli cu amenintari si minciuni sau provocari de genul asta!
Cat priveste "hate crime", pai hate crime este exact ce faci tu si atentie ca mesajele tale sunt pe tot internetul, mesaje in care iti permiti cu nerusinare si dusmanie si ura fara margini sa acuzi cu cele mai murdare acuze Biserica Ortodoxa in corpore. Tine-te bine sa nu ajungi tu sa fii dat in judecata pentru Hate Crime si apoi sa vezi daca nu cumva vei primi si o deportare pe masura.
26.07.2008 Daca noi nu am fi asa de rai si de fanatici totul altfel de giorgiana
Oare DUMNEZEU este altfel pentru ortodocsi si altfel pentru catolicii!De ce trebuie sa instigam la ura si la fanaticism!La ce folos dupa toate astea mergem la biserica si ne rugam,cand Dumnezeu ne spune:,,iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti,,!Oare noi daca il facem pe aproapele nostru cum ne vine la gura oare asta schimba ceva in biserica catolica?nimic va spun eu facem doar vrajba si ura fara masura!OARE ASTA VREA DUMNEZEU DE LA NOI?
19.02.2009 O intrebare lui Ion Ardelean de Ioan Marinoiu
Stimate domnule Ardelean, d-ta cum ai luat cetatenia americana, cine te-a trimis in America, cu ce scop?

Aceasta este intrebarea. In alta ordine de idei folositi cuvantul de talibani. Pai talibani sunteti dvs., ortodocsii, pentru ca furati munca greco-catolicilor brutalitatea ca si talibani. Cat priveste catolicii ei au civilizat lumea. Greco-Catolici au civilizat pe romani ardeleni, civilizatie de care au beneficiat si ortodicsii inapoiati, moldovenii si muntenii. Iata cateva: Unirea sub Cuza, Independenta de la 1877 sub Carol I. catolic. Unirea romanilor intr-un stat unitar si faurirea Romaniei Mari moderne sub Ferdinand, tot catolic. Motorul acestor infaptuiri s-au implinit, cum am spus mai sus, de Biserica Greco-Catolica a carui slujutor este Chris Tehres.

Sunt ortodox ca si matale dle Ion Ardelean, va spun, imi este rusine nu de BOR, Biserica este a lui Cristos. ci, de ierarhii, preotii si calugarii analfabeti care in numele lui Cristos au furat/fura munca si cultura BRU. Timp de zece secole ierarhii ortodicsi ai Romaniei nu au facut nimic pentru ridicarea culturala si sociala. Ierarhii si calugari (romanii,preoti nu au avut pana la Tudor Vladimirescu,)

Primele seminari in Moldova si in Muntenia s-au infiintat cu profesori greco-catolici trimisi de Blaj. Dar pe cine nu las sa traiasca, si-l scoti din intunericul ortodox greco-slavon, nu te lasa sa traesti. Toate bisericile din Tarile Romanesti au fost cladite de boerii greci, bulgari si rusi, de domnitori precum Stefan cel Mare si alti domnitori pret al slugarniciei. Pe pomeni fara a muncii. Greco-catolicii prin munca si efort financiar propriu si-a caladit Biserici, Scoli Case Parohialel cum aveau catolici, luteranii calvinii in Ardeal. Biserica ortodoxa nu era recunoscuta in Imperiul Austro-Ungar nu din ura ci, pentru ca nu avea activitati sociale, scoli in primul rand. Pe de alata parte, erau tolerati pentru ca romanii analfabeti fiind, era mana ieftina de munca pe mosiile Grofilor. Erau iobagi in Muntenia si Moldova, romanii in tarile lor erau robi. De acestia nu aminitim. Nu amintim pentru ca erau robii ai greco-bulgarilor, ortodocsi greco-slavi. Ierarhii ortodocsi, numiti de Domnitori si de Sultanu contra pungi cu aur, mintea fara sa rosasca pe analfabetul moldovean si muntean sa nu lupte impotriva turcilor, altfel pierdem credinta crestina. De exemplu Pariarhul din Constantinopol trimeta scrisori lui Mihai Viteazul sa nu lupte impotriva turcilor ca fac rau Bisericii Crestine.

Pe Ierarhii Bisericilor Romanesti nu-i durea de crestinism, le era frica ca-si piard veniturile, scaunile moi. Istoria se repeta. Ierarhii ortodocsi si guvernele actuale executa ordinile "Pumnului ridicat" al Partiarhului Alexei al Moscovei, care in 1948 mergand spre Cluj trecand pe langa Blaj a ordonat, "in doi ani aceasta Catedrala sa dispara". Si romanasii nostrii slugi plecate tin sub obroc BRU.

Va rog d-le Ion Ardelen fara ura si fara partinire sa cititi istoria adevarat si Cartea Maramures- Mandria si Durerea noastra. Aparuta in Editura Gutinul-Baia Mare,Multumesc
19.02.2009 reflectie de mara
M- am gandit in dimineata aceasta oare cum se roaga preacucernicii ortodoxi la rugaciunea de dimineata?

DOAMNE DOAMNE ia-le toate bunurile la greco catolicii papistasi si dani-le pe toate noua pentru ca noi suntem cei mai adevarati, noi suntem cei mai buni cei mai curati. DOAMNE DOAMNE fa-i sa se intoarca la dreapta credinta pe care numai noi o detinem.

Cred ca rugaciunea aceasta seamana mult cu a fariseului din SFANTA EVANGHELIE. Asa doresc crediciosii ortodoxi sa placa lui DUMNEZEU.
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Protest prin rugaciune in fata...
Ieri, in zi sfanta de sarbatoare, aproximativ 50 de studenti de la Seminarul Teologic Greco-Catolic ... citeste »

28.11.2013 Parohia Greco-Catolica din Vin...
În dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, Parohia Greco-Catolica din Vintere, judetul Bihor, a ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3780975