Home : Stiri : 2008-05-11
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Bartolomeu Anania - Mitropolitul Anticrist

11.05.2008, Cluj-Napoca, RO - Badin.ro Afisari: 8559   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Bartolomeu Anania
Bartolomeu Anania

Am mai scris de Mitropolitul tortionar. Pe numele sau Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului. Legionar, arestat in 1941 pentru ca pregatea o rebeliune avand arme ascunse in podul manastirii Cernica, ajuns mai apoi consilier patriarhal, inchis si devenit unul din sefii reeducarii din inchisorile comuniste, trimis apoi de Securitate in Statele Unite pentru a lupta impotriva Episcopiei anticomuniste de la Vatra Romaneasca (Michigan, SUA).

Acesta este in linii mari portretul unui personaj odios care a candidat la sefia Bisericii Ortodoxe Romane si - din fericire - nu a reusit. Nu am vazut nici un lider al Bisericii noastre atat de orbit de ura. Omul acesta, care si-a chinuit si turnat colegii de temnita, este intruchiparea Raului, a AntiChristului. O dovada sunt si declaratiile pe care le-a facut vineri atunci cand si-a uns secretarul sef al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord, este vorba de parintele Macarie Dragoi.

Iar sfaturile AntiChristului de la Cluj pentru Episcopul de Scandinavia ar fi fost mai potrivite daca Macarie ar fi mers la razboi in Irak. Dar proaspatul Episcop merge, cel putin teoretic, sa fie alaturi crestineste de romanii din Scandinavia.

"Esti tanar si vei avea multe de invatat. E bine sa retii un lucru esential, si anume relatia dintre pastor si enoriasi. Sa ai grija la infiltrarea in turmele noastre a unor lupi imbracati in piei de oaie, iar pastorul trebuie sa ii identifice, sa ii demaste si sa-i alunge din turma."

Adica, mai pe romaneste, Mitropolitul tortionar ii considera pe toti enoriasii ca potentiali inamici. Ca un securist veritabil ii urmareste si daca i se pare ceva ciudat ii demasca pe "infiltratori". Batranul turnator a ramas cu sechele de pe timpul in care ii turna la Securitate pe tovarasul sau Teoctist sau pe colegii de inchisoare. Uita cel mai important lucru: in calitate de pastor trebuie sa ii primeasca in biserica pe toti, inclusiv pe fiii ratacitori. Si nu este un Dumnezeu al credinciosilor, ci numai un preot care are misiunea sa le provaduiasca cuvintele Domnului nostru, Isus Christos. Sper ca noul Episcop de Scandinavia sa nu faca ce spune popa Anania si sa nu reincarneze spiritul de securist al acestuia.

Articol preluat de pe blog-ul lui Andrei Badin: www.badin.ro

Comentarii
29.05.2008 a aruncat otrava "din spatele usilor inchise" de Tibi
individul respectiv - Badin cel din spatele usilor închise - este plin de ura pe care o improasca fara jena; ar trebui sa scoateti acest articol, este o rusine pentru GCatolica sa publice aceste dejectii

Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu este cel mai de seama ierarh contemporan prin conduita sa verticala, prin opiniile curate, clare, concise, prin pozitia ortodoxa intru pastrarea Dreptmaritoarei Credinte Ortodoxe asa cum ne-a fost transmisa din generatie in generatie, din episcop in episcop, de la Mantuitorul Iisus Hristos, in lumina invataturilor Sfintilor Parinti ai bisericii.

Ar trebui sa va fie pilda si indreptare spre parasirea potecii pe care rataciti de peste 300 de ani de cand v-ati rupt de la trupul Bisericii celei Adevarate a lui Hristos spre a da satisfactie dusmanilor credintei si ai Neamului Romanesc.

Rusine G-Catolica! Renuntati la denigrari, la atitudinea antiromaneasca si anticrestina!
05.06.2008 MITROPOLITUL ROSU de GRIGORE ORGHICI
" CAND VETI VEDEA URACIUNEA PUSTIIRI IN LOCUL IN CARE NU TREBUIE SA SADA,ATUNCI SFARSITUL ESTE APROAPE! "BUNUL DUMNEZEU SA-L IERTE PE ACEST TORTIONAR,SI SA-LINDEMNE SA SE RETRAFA LA UN SCHIT,CA SIMPLU MONAH,SA-SI PLANGA PACATELE.
05.06.2008 RUSINE TIE TIBI de GRIGORE ORGHICI
DLE TIBI,ORI ESTI SEMIDOCT,ORI INFLUENTAT DE FRATII PREOTI ORTODOCSI! ORTODOXIA,CA SI CULT,O DATORAM NU SFINTILOR APOSTOLI ANDREI SI PETRU,CI BISERICII CONSTANTINOPOLULUI,UNDE PATRIARHII ERAU NUMITI ,DUPA MAREA SCHISMA DIN 1054,DOAR CU APROBAREA SULTANULUI TURC,CONTRA UNOR SUME DE BANI.PUNE MANA SI CITESTE ISTORIA BISERICII UNIVERSALE,SI NI ASCULTA PE POPONETI!
07.06.2008 Mai cititi dvs, d-le Grigore Orghici de Grigore P
Dupa istoria pe care o ,,cunoasteti”, turcii au cucerit Constantinopulul in 1453. In 1054, Imperiul Bizantin era unul dintre cele mai puternice state. In 1204 a fost cucerit de CRUCIATI, ca sa vedeti dragoste deplina :D

Iar partea cu banii nu e o caracteristica specifica, fiindca ,,se poarta” la o scara mai mare in alte confesiuni. Asadar, mai usor cu ,,semidoctismul” si la studiu!
20.06.2008 Felicitari, Domnule Badin! de Orlando
Din pacate lucrurile asa stau in parohiile ardelene subordonate acestui legionaro-securist Anania, care a instituit practic o teroare in nou infiintata Mitropolie de sub comanda sa, si unde se duce o lupta fatisa impotriva greco-catolicilor, mergandu-se pana la daramarea unor vechi lacase religioase, adevarate monumente istorice! Nu mai vorbim de permanentele instigari la confruntare intre ortodocsi si greco-catolici, practicate de unii subordonati ai sai! Pentru a va edifica asupra unora din "ispravile" lui Anania, vizionati site-ul de la adresa:

http://www.youtube.com/watch?v=f6NRY3CDMRY&feature=related

Suntem totusi bucurosi ca in Mitrpolia banateana, de sub pastorirea IPS Corneanu, exista o cu totul alta atmosfera, de fratietate, respect si dragoste crestina! Probabil, tocmai acest lucru l-a infuriat pe "tovarasul Bartolomeu", care in urma gestului profund crestinesc si de buna cuviinta a lui Corneanu, s-a napustit precum o fiara asupra bietului om, terfelindu-l si cerand cu disperare caterizarea acestui inalt ierarh, iubit de toti crestinii!
18.03.2009 adevarul este unul de mihos
Hristos este unul, nu exista doua adevaruri, nu exista doua religii crestine (adevarate), nu exista pareri asemanatoare asupra unor gesturi, fapte sau oameni. IPS Bartolomeu este un roaman si un ierarh cu care noi crestinii ortodoxi ne mandrim.
Legionar a fost atat cat puteai sa fii in liceu (fratiile de cruce) insa 80 din intelectiualitatea romaneasca la acea vreme era sau cocheta cu legionarismul (curent nationalist, de renastere crestina). Blaga, Nae Ionescu, Cioran, Nichifor Crainic au fost sau au sustinut miscarea la vremea aceea. Rosu nu a fost, ci a facut puscarie comunista in timp ce IPS Corneanu avea salariu de turnator.
Nu merg mai departe fiindca dvs. nu cautati adevarul ci cautati doar justificari pentru "adevarurile" dvs.
Am sa inchei doar aducand-va cu piciorarele pe pamant, IPS Corneanu NU este iubit de toti crestinii (poate de toti crestinii catolici), noi ortodocsii il privim cu mila atat pentru trecutul sau cat si pentru gestul nesabuit pentru care trebuia fara discutie caterisit - asta nu o spun eu, nu o puna IPS Bartolomeu ci canoanele ortodoxe. Tocmai aici mi-as pune intrebarea, daca IPS Bartolomeu ar fi fost rosu (comunist, securist) va asigur ca n-ar fi lovit intr-un coleg securist (IPS Corneanu) - asa cum n-a facut-o PF Daniel - una dintre acele persoane "speciale" careia la mineriada i-a disparut dosarul. Dumnezeu stie ce scria in el.
19.03.2009 comentariu simplu de mihai
Eu cred ca ceea ce ii lipseste lui Anania Bartolomeu este in primul rand iubirea de aproapele. Ceea ce afacut inainte si el si altii ca el numai DUMNEZEU are puterea de a-i judeca.De multe ori ma gandesc la Evanghelia cu tanarul care dorea desavarsirea si singurul lucru care il indeparta de DUMNEZEU era iubirea fata de averile lumesti de care nu dorea sa se desparta.Asa si acest preot poate s-ar apropia mai mult de DUMNEZEU daca nu ar face nedreptate cu Biserica sora si ar da dovada de omenie, care ii lipseste cu desavarsire.Daca il iubiti cu adevarat pe acest om arata-ti-i ca greseste,nu il aparati in nedreptatile care le face,si nu gasiti justificari in actele criminale.Si eu am dreptul in tara mea sa ma rog alaturi de ce biserica doresc.Eu nu cred ca cineva se poate bucura de ceva care nu ii apartine.
24.03.2009 Pt. dl. Mihos de recul2000
Asa cum spuneti, adevarul este unul. Dar, din nefericire pentru dvs. , adevarul nu este cel pe care il sustineti. Va redau mai jos declaratia PS Bartolomeu Anania.Daca nu santeti edificat, eu pot sa continui cu astfel de citate: "Sa zicem ca CNSAS-ul m-ar denunta ca am fost colaborator sau am facut politie politica. As primi aceasta sentinta si, in urmatoarea duminica, in catedrala, unde slujesc, in amvon, as spune: Iata ce se intampla! CNSAS-ul a dat o decizie de colaborare cu politia politica. Intr-adevar am facut politie politica si-mi pare rau. Dar pe mine nu ma poate judeca CNSAS-ul, ci Dumnezeu si apoi voi, pentru care am fost trimis aici de catre biserica sa va fiu pastor" Deci, domnule Mihos , dvs., fiind crestin ortodox, PS Bartolomeu va da acceptul sa-l judecati. Ce mai aveti de spus?
12.07.2010 apostol de costin
IPS Anania a declart (si) altele: spre exemplu, ca daca va fi dovedit ca turnator - ma rog, ca a facut politie politica - se va retrage la Nicula. a spus-o ritos! acum, ca a fost dovedit, ce mai asteapta? Nu-l critic, nu-l acuz pentru ca a devenit informatorul Apostol, si nici pentru a atins statutul de "Bestie de la aiud". Atat spun: de ce nu-si tine cuvantu de pastor duhovnicesc si nu se retarge la Nicula daca a fost dovedit. Simplu, nu-i asa?
12.07.2010 pentru costin de bebe
Costin,

de ce sa se retraga la manastirea Nicula? Aia e manastire greco-catolica. Sa se retraga la manastirea Secu. Ar fi cea mai potrivita pentru el.

Raul pe care acest diavol in sutana l-a facut ardelenilor prin dezbinarea pe care a sadit-o intre noi nu se va spala curand.

Domnul sa-l judece!
12.07.2010 pt bebe de costin
Ai dreptate, raul pe care acest valcean care N-A INTZELES ARDEALUL - si nici nu i-a trecut prin minte sa incerce - este de nemasurat. pana acum vorbeam de sfasierea Ardealului datorata lui Horthy. Oare orgolul nemasurat de a avea propria mitropolie - posibil doar ca o simpla treapta spre Patriarhie - sau consecintele acestui orgoliu mai pot fie ele sterse. Clujenii mi-au spus ca in iarna aceasta, IPS-ul a avut un infarct, tinut la mare secret. Oficial s-a afirmat ca nu paraseste iarna resedinta din precautie, sistemul sau iminitar fiind slabit, dar cauza a fost infarctul. Ma intreb daca dupa "trecerea in nefiinta" (sic!) a azatolahului Anania se va putea reface mostenirea lui Saguna. Sincer, imi doresc. Desi nu ma intreaba sau nu ma va intreba nimeni in momentul crucial, eu inclin pentru revenirea la Mitropolia Ardealuli, asa cum a fost ea in vremea vrednicului de pomenire Antonie, iar la Cluj sa fie numit - ma rog, ales si intronizat - un ierarh cu titulatura de "mitropolit onorific si arhiepiscop". Zvonurile il dau ca succesor pe IPS Ioan de Covasna. sa vedem insa fiindca saptamana trecuta Streza a fost la Gelari, la PS Gurie al Devei si HD, unde a slujit un sobor de 9 ierarhi, dupa aceea a fost Sf. Sinod, iar duminica aceasta, la Brasov, a slujit patriarhul, Streza + Gurie, intr-un sobor de 6 ierarhi. Preotii din Mitropolia banatului, de pe un forum, vorbesc despre mini-sinodul de la Ghelar, ei fiind atenti la miscarile de succesiune la MBT, nu la Cluj. Episoadele Ghelar, Sf. Sinod, Bv cu Gurie prezent - e clujean din jud nu din oras - ar putea sa confirme zvonurile ca IPS Ioan Covasna ori nu vrea Cj (situatie prea complicata) ori este pastrat pentru demnitatea de mitropolit pe altundeva.

Ah, era sa uit, daca mai ramane mitropolia Cj si dupa ayatolah, atunci trebuie sa-i schimbe denumirea din (cel putin) doua motive; 1) e penibila cu titlul "a clujului, albei, negrei etc"
2. nu mai e in conformitate cu realitatea din teren deoarece a aparut, cam de multisor, si episcpia de salaj
3. acesta mitropolie a (sa-i zicem)"Transilvaniei superioare" ar trebui sa cedeze sibiului, arhiep de alba, deoarece, pana in 1975, mitropolitii ardealului erau "arhiepiscopi de alba iulia si sibiu".
bebe draga, tie si celor care ne citesc, toate bune!
14.07.2010 episcopia devei si hunedoarei de costin
de retinut faptul ca Hunedoara a tzinut, pana in 1949, de mitropolia sibiului, cu alte cuvinte inca doi ani dupa infiintarea mitropoliei banatului (1947). Daca, dupa vacantarea tronului arhieresc de la cluj, se va pastra sistemul cu doua mitropolii, iar arhiepiscopia de alba trece la sibiu, atunci s-ar putea sa treaca si episcopia de deva si hunedoara tot la sibiu, ca inainte de 1949.
La o prima "lectura", mitropolia banautului (MBT)ar fi vaduvita de o episcopie, dar se poate rezolva prin trecerea episcopiei bihorului la MBT, tinadu-se seama de 1) istorie si 2) de traditie.
1) la infiintare, arhiepiscopia de timisoara s-a aflat sub obladuiea episcopilor de Arad si de Oradea.
2) imi spunea un venerabil parinte profesor, bihorean de felul sau, ca "noi, bihorenii aveam traditia pelerinajelor la manastirea hodos-bodrog". Or, H.-B. este in apropierea Aradului, nici in bihor, nici in banat, ci un zona istorica partium.

viitorul ierarh de cluj ar trebui a aiba intelepciunea sa nu mai considere nicula drept resedinta sa (de vara, de iarna etc.) - ceva in genul in care sambata de sus este pentru mitropolitii ardealului - ci sa-si aleaga o alta resedinta. Eu ma gandesc - desigur, teoretic, nu am mijloace ori pargii de a influenta decizia - la CIUCEA. de ce? Saguna a fost inmormantat la rasinari, satul unde s-a nascut octavian goga "poetul patimirii noastre". Nou-aleasa resedinta chiriarhala de la Ciucea ar demonstra romanilor (ortodocsi si uniti), ca se cauta o symphonie intre a) mitropolia ardealului si arhiepiscopia clujului revenita in mostenirea lui saguna SAU
b) intre mitropolia ardealului si mitropolia transilvaniei superioare, cum ar trebui sa se numeasca cea de a doua mitropolie din ardeal.
povesti de genul celei conform careia stefan cel mare a fondat pe feleac, in 1488, o mitropolie nu intra nici macar in categoria hagiografie, ci face parte din complexul de inferiorite al parvenitului mitropolitan. daca noi, ortodocsii, am fi avut mitropolie la cluj, in 1488, si una "unsa" de stefan cel mare, atunci am fi aflat mai demultisor.
Gestul asta, ce tradeaza complexe de inferioritate, imi aduce aminte de o recenta vizita, cu un grup, a alba iulia. in catedrala incoronarii totul a fost ok, insa cand am intrat in catedrala catolica, din vecinatate, un prof de istorie din targoviste si-a indesat (mai) bine comanacul in cap. l-am rugat sa-si descopre capul, a facut-o si, in clipa urmatoare, si l-a indesat la loc.
mi-a fost sila - efectiv sila - sa-i explic extracarpatinului ca prin gestul sau nu-i umilea pe unguri, ci-L ofensa pe Dumnezeu.
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
12.11.2013 Interviu cu ultimul supravietu...
"Protopopul ortodox a venit cu un registru si l-a pus pe masa: «Cine trece la ortodocsi, e liber. ... citeste »

19.06.2013 Biserica Greco-Catolica solici...
In dimineata zilei de 19 iunie, Preafericirea Sa Cardinalul Lucian Muresan, liderul Bisericii Greco-... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773286