Home : Stiri : 2008-05-16
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Biserica Ortodoxa Romana continua demolarea bisericii greco-catolice din Ungheni

16.05.2008, Ungheni, MS - Greco-Catolica.org Afisari: 9087   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
15 mai 2008 - Ungheni - Baroasele ortodoxe continua sa distruga vestigiile romanesti din Transilvania
Poza 6 din 8
15 mai 2008 - Ungheni - Baroasele ortodoxe continua sa distruga vestigiile romanesti din Transilvania

Comunicat de presa
Parohia Greco-Catolica "Sfanta Treime"Ungheni

Inca se mai lucreaza la demolarea bisericii greco-catolice din Ungheni-Mures.

Contrar bunelor intentii exprimate de d-na Prefect Felicia Pop a Judetului Mures in intalnirea din data de 12.05.2008, constatam cu surprindere o grava desconsiderare a legii prin continuarea agresiva a demolarii acestui monument istoric care, inainte de a fi o biserica greco-catolica sau ortodoxa, poarta incarcatura istorica a continuitatii neamului romanesc din Transilvania.

Ce nu a reusit asuprirea habsburgica, ocupatia hortista si urgia comunista se intampla astazi cand cu totii ne asteptam la o viata de intelegere si de respect reciproc. Facem apel la toate mintile luminate ale Romaniei, la credinciosii crestini de toate confesiunile sa nu ezite sa participe la salvarea acestui monument in numele si pentru unitatea nationala romaneasca.
 
Semnat Preot Paroh Lucian Dudas
 
prluciandudas@yahoo.com
+40265/328862 
+40788/394409 
Str. Morii, 320, 547605 Ungheni, jud. Mures
 
 
*   *   *   *
 
Mai multe fotografii facuta in decursul anilor cu demolarea bisericii greco-catolice din Ungheni gasiti la adresa: http://www.greco-catolica.org/a342-Biserica-Ortodoxa-Romana-a-inceput-demolarea-bisericii-greco-catolice-din-Ungheni-Mures.aspx
 
 
 
Alte articole asociate cu acest articol pe categorii:

Comentarii
16.05.2008 BOR, o biserica propovaduitoare de ura si dezbinare intre romani de Nedumeritul
.
Priviti cu ce ura si sete lovesc baroasele ortodoxe biserica greco-catolica.

Este greu de inteles cum o biserica crestina, care spune ca-l propovaduieste pe Cristos, se poate deda la astfel de atitudini pe care nici paganii sau ateii nu le fac.

Pe zi ce trece BOR dovedeste tot mai mult ca este o biserica anticrestina si antiromaneasca.

Te miri ca ne arata toate ziarele din Europa cu degetul ca furam, inselam, violam, ucidem, cand "Biserica noastra nationala" si "stramoseasca" face acelasi lucru?

Ce lucru bun si crestinesc poate invata un om de la o biserica care, iata, distruge cu atata sete si ura o proprietate care nu e a ei?

Oamenii acestia l-au abandonat pe Cristos din viata lor. "Tatal vostru este deavolul, si lucrarile lui le faceti", dupa cum spune Isus. Intoarceti-va la Dumnezeu si va pocaiti pana nu e prea tarziu...
.
19.05.2008 Cris Terhesz si papistasii extremisti bestii propavaduitoare de dezbinare si ura religioasa de Romanil
Corcitura ungureasca complexata cu fata plina de cosuri si disperat de ratare in America, extremistul Cris Terhesz si papistasii extremisti sunt bestii propavaduitoare de dezbinare si ura religioasa pe care o rapsandesc cu ajutorul internetului in disperarea existentei lor de frustrati ratati talibani papisti!
19.05.2008 Pentru administratorii acestui site de cosmin farcas
Din doua, una e sigur,ori sunteti masochisti,ori nu cititi ce publicati.
E a nu stiu cata oara cand publicati deliratiile unor dezaxati.Chiar azi a-ti publicat iar cretinismele altui tampit,ce semneaza numai in pseudomine.Va rog frumos,vreau sa ma informez cand citesc,nu sa vomit.
20.05.2008 19.o5.2008 d-le cosmin farcasi. de Ioan Marinoiu, ortodox.
Rusine pentru ierarhii,preoti bisericii mele ortodoxe ce se cred mari patrioti, daca Sf.Ioan Gura de. Sf.Vasile cel Mare, etc.etc. care au trait in mileniul I crestin. va-r scuipa in ochi, pentru neleguirile voastre din timpul nostru. Sub comunisti a-ti ucis fizic ierargii uniti. in democratie lui iliescu, Constantinescu si Basesci, distrudeti
istoria neamului, daramati bisericile celor care; va intors la graiul latin,
va/ne-a invatat carte,altfel romanii ramaneau analfabeti, noroc cu ajutorul
papistasilor care au infiintat scolile Greco-catolice si prin care ne-a civilizat.

Daca nu era Biserica greco-catolica romania era gubernie ruseasca este rusinos,ca am ajuns aici. nu-mi pot inchipui cum se poate ca preotii nostri ortodocsi ce ptetind ca ortodoxia este "credinta adevarata" sau "dreapta credinta", sa se pretexe la acte ciriminale, pentru criminala sunt faptele sf voastre ( "s" cu s mic ca tare mici sunteti in fata lumii, si tare pacatosi in fata lui Dumnezeu, in loc de semnul crucii;Tatal,Fiul, Duhul Sfant se potriveste mai curind, crima, crima crima amin. Ca fapt divers va amintesc;ierarhii grecii s-au rasvratit inpotriva urmasului Sf. Petru, Papa, in anul 451 au infiintat dogma ortodoxa, care de fapt a fost o erezie, pentru ca patriashii sa se faleaca cu falnicul Bizant, Botezat Constantinopl,Daca Constantin cel Mare sa-r scula la fel va-r scuipa in ochi. Rupt in patru (Rome mai mici) scaune patriarhale, Imperiul de Rasarti a slabit in asa hal incat a devenind Istambul iar Catedrala Sf Sofie muzeu islamic,in care turcii arata victoria musulmana impotriva crestinilor
Dumnezu nu bate cu batul nu-i exclus ca falnica biserica ortodoxa din Ungheni-Muresi cladita pe lacrami, suferinta, sa ajunga sub administratia maghearilor, mahearii de 1000 de ani sunt spiritual in Europa Occidentala. Romanii la 1045 au fost scosi din spiritualitatea occidental si blaglosloviti cu spiritualitatesa misticao-balcanica, un amestec de cultura crestino-ortidoxa si musulmana, Prin mari romani patriotii Ardeleni am intrat si noi in spiritualitaea occidental.sf nostii parinti otodocsii trege cu buretele trei secole de "bradn" ura si inconstiinta isi spune cuvantul


19.02.2009 Catehismul "ortodox"... de Iulius
"...Natiunea cea mai numeroasa, însa, cât toate cele trei la un loc, o formau românii. Cei dintâi care s-au îndreptat spre ei au fost sasii. Fara a folosi mijloace de constrângere, în 1544, sasii sibieni le-au dat Micul catehism luteran în limba româna, pentru a înlocui limba slavona din Biserica. Urmarile au fost nule în sufletele foarte putinilor cititori români carora le-ar fi cazut catehismul în mâna. De altfel, batjocorirea posturilor, a sarbatorilor, a cultului sfintilor, suprimarea rugaciunilor pentru morti nu au atras pe români, atât de legati de aceste forme ale cultului crestin. Peste câtiva ani o noua încercare au facut-o sasii brasoveni, prin judele Johan Benkner, care recomanda românilor cu mai multa insistenta Reforma si cu deosebire învatarea Catehismului, mai întâi cel tiparit în 1544, dupa care a tiparit la 1559 el însusi un Catehism românesc, în mare parte deosebit de cel sibian, mai bogat. Le-a tiparit si alte carti de cult. Urmarile au fost, ca si ale celui de la Sibiu, cu totul neînsemnate. De aceea sasii, convinsi de zadarnicia unei astfel de încercari, au renuntat la convertirea românilor, iar tipografia, înfiintata la Brasov cu ajutorul diaconului Coresi, au transformat-o într-o afacere comerciala, punând-o la dispozitia oricui putea plati, tiparind carti românesti si slavone ortdoxe, cât si din cele de propaganda calvina."
http://www.bru.ro/istorie/cat-si-ort-capitolul-8/
20.02.2009 Catehismul "ortodox" de Iulius. de Ioan Marinoiu
Incercarea sasilor de a-i civiliza pe romani a dat gres pentru ca viclenii calugari greci, multi analfabeti, care a dominat bisericile romanesti peste 1000 de ani, le-au fixat romanilor ideea ca numai limba greaca si limba slavona sunt limbii sfinta. La romanii, analfabeti fiind, a prins. Greci le-au spalat creierul romanilor ca Sasii le batjocoresc posturile, sarbatorile, cultului sfintilor, suprimarea rugaciunilor pentru morti.

Un prieten, Gisa Vasile din Com. Reciu -Aplod-Sibiu nascut in America, imi spunea: Am fost abandonat de parinti in Romania aveam un an pana la 18 ani am muncit la Sasi sil a preotul romaesc. Duminica dupa slujba, Sasul ma lua la stans fanul, romanii se duceau la Carciuma sa joace. Imi spunea Johan; romanii sunt saraci ca au prea multi sfinti. Au prea multe sarbatori. spunea un adevar. A murit la 97 de ani. Sasii si ungurii in Transilvania aveau scoli. Romanii ortodocxii greco slavi, avauaveau sfinti,sarbatori,pomeni, carciumi.

Scolile greco-catolicilor din Transilvania le stateau in gat ierarhilor si preotii ortodocsi pentru ca le strica puterea si hegemonia ierarhilor, de aici ura impotriva greco-catolicilor. Cultura, scoala si analfabetismul nu fac casa buna. Ura ortodocsilor impotriva greco-catoliciloer este de fap ura impotriva culturii, a bunei stari. Ura impotriva civilizatiei. Si Prostul nu-i prost destul daca nu e si fudul.
24.02.2009 Nu sunt de acord. de Alexandra
Nu, nu sunt deloc de acord, este o biserica, in primul rand. Nu sunt de acord s-o demoleze.
01.05.2009 19.05.2008 de Romanil. de Ioan Marinoiu
Domnule Romanil un dicton spue: "
"fiecare judeca pe celealt dupa cum este el", Doamne ajuta pe robul tau Romanil sa judece. Lipsa de judecata zice Emmanuei Kant se numeste prostie..
te nasti cu lipsa de judecata, aceasta defectiune nu se pate remedia nici prin instrucie publica. seminarii, facultati, doctorate...
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Parohia Greco-Catolica din Vin...
În dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, Parohia Greco-Catolica din Vintere, judetul Bihor, a ... citeste »

29.04.2016 30 de vicii de procedura in pr...
In Vinerea Mare ne reamintit ziua judecatii, rastignirii si mortii lui Isus pe cruce. Biblia mention... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3781067