Home : Stiri : 2005-04-09
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Cei mai mari inamici din lume, reuniti la Vatican

09.04.2005, Vatican, VA - Ziua.ro Afisari: 2916   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Reprezentantii cei mai importanti ai unor tari care se considera unele pe altele "Marele Satan", "Axa a Raului" sau "avanpost al tiraniei" s-au aflat ieri la mica distanta unii de altii, reuniti de participarea la funeraliile care au avut loc la Vatican. Astfel, printre sutele de invitati oficiali care au luat parte la ceremonie s-au numarat presedintele SUA, George W. Bush, premierul britanic Tony Blair, sau presedintele israelian Moshe Katsav, dar si presedintele iranian Mohamad Khatami, cel sirian Bashar al-Assad, presedintele Adunarii Nationale a Cubei, Ricardo Alarcon, sau seful statului Zimbabwe, Robert Mugabe. Iranul este in prezent unul din inamicii declarati ai Statelor Unite, dupa ce fostul ayatollah iranian Ruhollah Khomeini a numit SUA "Marele Satan". Ulterior, acum trei ani, George W. Bush plasa Iranul pe asa-numita "axa a Raului". SUA nu au o relatie prea buna nici cu Cuba, pe care secretarul de Stat american Condoleezza Rice a numit-o recent "avanpost al tiraniei". La fel, presedintele statului Zimbabwe, un adversar declarat al SUA si al Marii Britanii, s-a aflat la funeraliile de ieri, desi el are interdictie de intrare in spatiul Uniunii Europene.

De asemenea, Israelul are o relatie foarte incordata cu Iranul si Siria, insa ieri sefii de stat ai celor trei tari s-au aflat nu departe unul de altul, la Vatican, pe acelasi covor, in sectorul destinat oficialilor straini. Mai mult decat atat, presedintele Israelului, Moshe Katsav, a strans mana presedintelui Siriei, Bashar al-Assad, cu ocazia participarii la funeraliile Papei Ioan Paul al doilea, transmite Rompres. Este pentru prima data cand presedintii celor doua tari, care se afla oficial in stare de razboi, isi dau mana.

De asemenea, Moshe Katsav a conversat in limba sa natala, persana, cu presedintele Iranului, Mohammad Khatami. Presedintele israelian Katsav este originar din Iran, tara care nu recunoaste statul Israel.

Presedintii Katsav si Assad si-au strans mana la inceputul ceremoniei, lucru cerut de protocol. Dar dupa incheierea ceremoniei, presedintele Assad s-a apropiat din nou de Moshe Katsav si i-a strans inca o data mana, ceea ce trebuie considerat un gest din proprie initiativa, observa Radio Israel.

Moshe Katzav s-a imbratisat cu un alt lider musulman, presedintele Algeriei, Abdelaziz Bouteflika, desi Israelul nu are relatii cu aceasta tara. (G.COMAN)
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Sub protectia jandarmilor, gre...
Dupa 64 de ani, greco-catolicii din Vasad, judetul Bihor, au reintrat în biserica greco-catoli... citeste »

29.04.2016 30 de vicii de procedura in pr...
In Vinerea Mare ne reamintit ziua judecatii, rastignirii si mortii lui Isus pe cruce. Biblia mention... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773185