Home : Stiri : 2008-07-13
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Papa a ajuns la Sydney pentru Ziua Mondiala a Tineretului

13.07.2008, Sydney - Greco-Catolica.org Afisari: 6121   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
13 iul 2008 - Papa la Sydney. Intalnirea cu Primul Ministru
Poza 3 din 5
13 iul 2008 - Papa la Sydney. Intalnirea cu Primul Ministru

Dupa ce a calatorit 16,418 kilometri (10,201 mile), Papa Benedict al XVI-lea a aterizat duminica, 13 iulie, la ora locala 15:00, la baza aeriana Richmond Royal din nord-vestul orasului Sydney.

Sfantul Parinte se afla in Australia cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului care se avea loc in perioada 15-20 iulie la Sydney.

La sosirea in Sydney fost intampinat, printre altii, de Primul Ministru Kevin Rudd si Cardinalul George Pell, Arhiepiscopul de Sydney.

Pe durata celor aproape 20 de ore de zbor Roma-Sydney, pontiful a vorbit cca. 20 de minute cu jurnalistii raspunzand la cinci intrebari.

Situatia Bisericii in Australia

Cand a fost intrebat despre situatia Bisericii din Australia, Papa Benedict a spus ca este “un optimist”. “Acum, in acest moment istoric, incepem sa vedem ca avem nevoie de Dumnezeu”, a continuat Papa. “Australia este, in configurarea ei istorica, parte a civilizatiei Vestului. Vestul, pe durata ultimilor 50 de ani, a avut parte de un mare success economic si tehnic. Religia, insa, si-a pierdut din importanta. Dumnezeu, insa, este in inimile oamenilor si niciodata nu va putea disparea”, a afirmat el. 
 
Reconciliere

Sfantul Parinte a afirmat ca pe durata vizitei in Australia intentioneaza sa ajute la “vindecarea si reconcilierea cu victimele” abuzurilor sexuale comise de unii preoti catolici, la fel cum a facut si cand a calatorit in Statele Unite ale Americii.

Abuzul sexual este “incompatibil cu comportamentul” cerut unui preot, a adaugat Papa.

Trebuie sa-i ajutam pe preoti sa fie aproape de Cristos, sa invete de la Cristos”, a adaugat el. “Vom face tot posibilul sa clarificam care este invatatura Bisericii. Vom ajuta la educarea si pregatirea pentru preotie. Este esential pentru Biserica sa reconcilieze, sa previna, sa ajute si sa-si vada vina in aceasta problema.

Schimbarile climatice

Cand a fost intrebat despre schimbarile climatice, Papa a spus ca e nevoie sa ne “redesteptam constiinta”. A cerut catolicilor sa gaseasca “un mod de viata, un stil de viata care sa nu amplifice problemele cauzate mediului inconjurator”. 

Vreau sa dau un impuls in a redescoperi responsabilitatile noastre, si sa gasim un mod etic in a ne schimba modul de viata si modul cum raspundem la aceste mari provocari”, a spus Papa.

“Inca de actualitate”

Cand a fost intrebat despre asteptarile sale pentru Ziua Mondiala a Tineretului, Papa a spus ca el inca considera formula aceasta de a aduna tinerii, inceputa de Papa Ioan Paul al II-lea, ca fiind inca actuala pentru timpurile noastre.

Papa a adaugat ca este increzator ca evenimentul ii va ajuta pe tineri sa traiasca o credinta matura.

Relatia cu Biserica Anglicana

Papa a comentat de asemenea asupra deciziei Sinodului Bisericii Anglicane de saptamana trecuta unde s-a hotarat permiterea femeilor sa fie hirotonite episcopi. Papa a asigurat de rugaciunile sale pe participantii la Conferinta Lamberth, o intalnire la 10 ani a episcopilor din Comuniunea Anglicana, programata sa inceapa miercuri.

 

Papa a fost acompaniat la bordul aeronavei de 72 pasageri: 27 membri ai delegatiei papale, 43 jurnalisti acreditati de Vatican si 2 asistenti.

Aceasta calatorie internationala este a noua de cand Papa Benedict si-a inceput pontificatul, si a doua la o intalnire Mondiala a Tineretului, prima fiind la Cologne, Germania, in 2005.

Itinerar

Papa Benedict XVI se va odihni pentru trei zile la Opus Dei-run Kenthurst Study Center din nord-vestul orasului Sydney, dupa care se va muta in casa catedralei din Sydney.

Primul eveniment public papal va avea loc joi, cu ocazia ceremoniei de primire de la primaria orasului Sydney, dupa care Sfantul Parinte va vizita capela memoriala a Fericitei Maria MacKillop (1842-1909), care impreuna cu parintele J.T. Woods a fondat congregatia “Surorile Sfantului Iosif a Sfintei Inimi”.

Dupamasa, Pontiful se va imbarca pe vasul “Sydney 2000” si va calatori pe mare catre “Barangaroo East Darling Harbor”, unde va transmite primul sau mesaj catre tinerii pelerini.

Papa se va intalni Vineri cu reprezentanti ai autoritatilor, iar mai tarziu va participa la o intalnire ecumenica in cripta catedralei Sf. Maria. Se va intalni, de asemenea, cu cca. 40 de reprezentanti ai altor religii.

Sambata va celebra Sfanta Liturghie cu episcopii australieni, seminaristi si persoane consacrate, si va consacra un altar nou, iar dupa masa va prezida noaptea de veghe.

Sfarsitul de saptamana va culmina cu o Sfanta Liturghie in aer liber pe data de 20 iulie la Randwick Racecourse, unde se asteapta participarea a circa 500,000 de persoane.

Itinerarul complet la Pepei cu ocazia vizitei in Australia poate fi gasit aici: www.zenit.org/article-22783?l=english

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
14.11.2013 Comunicat: Premierul Ponta, so...
Cardinalul Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din Romania, i-a adresat ... citeste »

15.06.2013 Biserica Seminarului greco-cat...
In dimineata zilei de 14 iunie, orele 10.00, Parohia Ortodoxa "Sfantul Gheorghe" din Oradea a retroc... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3707991