Home : Stiri : 2008-07-14
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Purtatorul de cuvant al Vaticanului despre Ziua Mondiala a Tineretului de la Sydney

14.07.2008, Vatican - Greco-Catolica.org Afisari: 4160   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Pr. Federico Lombardi
Pr. Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Vaticanului

A fost un act de credinta si curaj al Cardinalului George Pell si al Bisericii din Australia sa invite tinerele persoane din intreaga lume la Sydney” - Pr. Federico Lombardi

Alegerea orasului Sydney ca loc de desfasurare al Zilei Mondiale a Tineretului 2008 a fost un act de credinta din partea Papei Benedict XVI si a Arhiespiscopului de Sydney, a afirmat parintele iezuit Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Vaticanului.

Parintele Lombardi, care e alaturi de Papa Benedict pe durata vizitei in Australia, crede ca, prin sosirea Papei si a pelerinilor la Sydney, “infatisarea metropolei australiene va fi transformata pe durata unei saptamani in capitala mondiala a tineretului, nu numai catolic”.

Ziua Mondiala a Tineretului se dovedeste a fi evenimentul cu cei mai multi participanti din istoria Australiei. Acesta va atrage in jur de 125,000 de tineri pelerini din intreaga lume, mai mult decat au facut-o Jocurile Olimpice din 2000.

A fost un act de credinta si curaj al Cardinalului George Pell si al Bisericii din Australia sa invite tinerele persoane din intreaga lume la Sydney”, a recunoscut parintele Lombardi. “A fost un act de credinta si curaj si pentru Papa sa-l accepte. Este un act de credinta si curaj al Bisericilor locale sa-si trimita tinerele persoane in masura posibilitatilor lor, in ciuda costului si a distantei. Oricum, nici o locatie din Biserica nu e prea departe. Spiritul Sfant i-a condus pe discipoli sa proclame Evanghelia pana la capatul lumii. Si fiecare loc de pe pamant este in centru atunci cand Euharistia este celebrata acolo. Multi tineri”, a adaugat el, “daca nu fizic, vor fi prezenti acolo `virtual`, si multi – lucru cel mai important – vor fi acolo spiritual, uniti in rugaciune”.

Tinerii participanti la precedentele Zile Mondiale ale Tineretului sunt acum adulti si stiu pana la ce punct aceasta experienta a fost marcanta pentru viata lor”, a afirmat parintele Lombardi. “Tinerii de astazi, adultii de maine, vor sti de asemenea ca credinta si iubirea in viitorul Bisericii si al umanitatii depinde de ei.

*   *   *   *

Stiri pe aceeasi tema:

13 iul. 2008 - Papa a ajuns la Sydney pentru Ziua Mondiala a Tineretului

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Scrisoare deschisa catre Biser...
Scrisoarea alaturata a fost trimisa de pr. Cristian Sabau, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catol... citeste »

27.10.2014 Monica Macovei atacata de PSD ...
Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, a fost atacata in seara zilei de 21 oc... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3707938