Home : Stiri : 2005-04-08
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Strategie comuna a Bisericilor pentru finalizarea noului proiect al Legii Cultelor

08.04.2005, Bucuresti, RO - Romania-Libera.ro Afisari: 3085   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Saptamana aceasta, la sediul Ministerului Culturii si Cultelor a avut loc o intalnire cu reprezentantii cultelor recunoscute din Romania. In cadrul intalnirii, la care au fost prezenti doamna Mona Musca, ministrul Culturii, si domnul Adrian Iemeni, secretar de stat pentru Culte, a fost stabilit calendarul comun de lucru pentru redactarea proiectului de "Lege privind libertatea religioasa si regimul cultelor in Romania": 19-20 aprilie; 10-11 mai; 17 mai - incheierea lucrarilor. Intalnirile vor avea loc la sediul Ministerului Culturii si Cultelor, incepand cu ora 10, in toate aceste zile.

Conform unei declaratii comune a tuturor participantilor la reuniune, reprezentantii Bisericilor din Romania au precizat ca doresc un proiect de lege bazat pe consultarea cultelor, care sa se redacteze cu participarea acestora, conform proiectului de lucru stabilit la intalnire, si solicita ca acest demers sa fie luat in considerare de Parlament. Reprezentantii cultelor participante s-au angajat sa respecte calendarul de lucru mentionat, "pentru realizarea unui proiect de lege de larga acceptare".

Declaratia comuna este semnata de cele 18 culte recunoscute legal in Romania: Biserica Ortodoxa Romana; Episcopia Ortodoxa Sarba; Biserica Romano-Catolica; Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-catolica; Eparhia Bisericii Armene; Biserica Crestina de Rit Vechi din Romania; Biserica Reformata din Romania; Biserica Evanghelica CA din Romania; Biserica Evanghelica Lutherana din Romania; Biserica Unitariana din Romania; Cultul Crestin Baptist - Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania; Cultul Crestin dupa Evanghelie din Romania; Biserica Evanghelica din Romania; Cultul Penticostal - Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania; Biserica Crestina Adventista de Ziua a Saptea din Romania; Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania; Cultul Musulman; Organizatia Religioasa Martorii lui Iehova.

Un articol de Ion Zubascu
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Comunicat al Episcopiei Ortodo...
In urma dialogului dintre Comisia mixta ortodoxa - greco-catolica, Episcopia Ortodoxa Romana a Oradi... citeste »

18.07.2013 Biserica Greco-Catolica contes...
Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a adresat pe data de 18 iulie 2013 o scrisoare Pri... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3707610