Home : Stiri : 2005-04-08
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Afectat de o stare gripala, Patriarhul Teoctist l-a delegat pe mitropolitul Daniel la funeralii

08.04.2005, Bucuresti, RO - Romania-Libera.ro Afisari: 3121   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Prea Fericitul Parinte Teoctist, patriarhul BOR, regreta ca nu poate participa la funeraliile Papei, fiind afectat de o stare gripala, conform informatiei transmise de Biroul de presa al Patriarhiei. In aceasta situatie, a desemnat o delegatie care sa reprezinte Biserica Ortodoxa Romana la evenimentul de azi de la Vatican. Din delegatie fac parte IPS Daniel, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Iosif, chiriarh al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala, PS Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal, si PS Siluan, episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala. Totodata, PFP Teoctist a trimis un mesaj de compasiune cardinalului Eduardo Martinez Somalo, pentru intreaga Biserica Romano-Catolica, in care se exprima recunostinta fata de Sanctitatea Sa pentru ca a dat marturie publica despre originea apostolica a crestinismului romanesc si pentru deschiderea ecumenica aratata fata de Ortodoxie in general si fata de Biserica Ortodoxa Romana in special.

Prin retragerea, in ultima clipa, a Patriarhului Teoctist, se pare ca la funeraliile de la Roma vor participa doar doi Intaistatatori ortodocsi, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I de Constantinopol si Arhiepiscopul Christodoulos, primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Un articol de Ion Zubascu
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Retrocedarea bisericii greco-c...
Dupa 65 de ani comunitatea greco-catolica din Holod (BH) a intrat în biserica parohiala din lo... citeste »

28.11.2013 Biserica din Sarsig (BH) a fos...
Data de 28 decembrie, a.c. a fost o zi istorica pentru comuitatea greco-catolica din Sarsig, care a ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773277