
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de
pe site? Aflati mai multe
aici!
Georgian isi deplange rudenia ucisa de bombardamentele ruse
|
Comunitatea internationala sa fie solidara, mijloacele de informare sa fie obiective si sa faca astfel ca lumea sa stie, sa fie prezenta si sa se acorde ingrijiri populatiilor lovite de conflict. Este indemnul insistent, al arhiepiscopului Claudio Gugerotti, nuntiu apostolic in Georgia, exprimat a doua zi dupa apelul Papei, lansat duminica trecuta la intalnirea pentru rugaciunea "Ingerul Domnului".
„Eu nu pot decat sa ma asociez cuvintelor Sfantului Parinte, care au fost rostite duminica, in mod atat de presant, pentru aceste populatii care sufera cumplit si cu o perspectiva ce ar putea deveni dramatica. Se succed stiri diferite, stiri despre acorduri partiale, provizorii. Aici e nevoie de o pace stabila, deoarece este vorba de o situatie ce ar putea face sa explodeze intregul continent. Apelul pe care il adresez, care devine si rugaciune, devine ruga staruitoare la Domnul si catre toti oamenii de buna vointa, este acela de a se intelege ca razboaie de acest gen fac numai distrugeri si pun in pericol pe cei mai slabi, pe cei mai saraci, uneori pentru ratiuni care nu sunt la inaltimea a ceea ce se spune. Noi cerem intr-adevar sa inceteze operatiunile militare, ca sa se poata relua dialogul in mod senin, cat mai mult posibil si, mai ales, cerem comunitatii internationale sa nu lase singure aceste tari, in aceste momente de suferinta, deoarece din interior este foarte dificil sa se reglementeze situatia; trebuie sa existe o prezenta de solidaritate precum si de obiectivitate a informarii internationale, incat lumea sa stie si sa fie prezenta, ca lumea sa se ingrijeasca de acest tinut mic, dar extrem de important.”
O tara mica unde populatiile sunt unite de aceeasi credinta, de credinta crestina…
„Sfantul Parinte a repetat de doua ori in discursul de duminica, in interventia sa la „Angelus”, valorile crestine comune si nevoia ca populatiile ortodoxe sa se uneasca in rugaciune. Aceasta credinta comuna, care este credinta noastra a tuturor dar, in special, comuniunea deplina care exista intre Biserica Georgiei si Biserica Rusiei, sa fie o punte speciala pentru a restabili pacea acolo unde armele folosesc, desigur, un limbaj diferit, un limbaj ce nu cunoaste armistitiu nici valori".