Home : Stiri : 2009-01-31
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Preotii si credinciosii greco-catolici din intreaga lume chemati la post si rugaciune pe data de 11 februarie pentru apararea Bisericii

31.01.2009, Blaj - Greco-Catolica.org Afisari: 11504   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
PF Lucian Muresan, Arhiepiscop si Mitropolit al Bisericii Greco-Catolice
PF Lucian Muresan, Arhiepiscop si Mitropolit al Bisericii Greco-Catolice

Ca urmare a proiectului de lege 368/2007 initiat de trei deputati PD-L, Buda Daniel, Oltean Ioan si Zegrean Augustin, prin care se doreste legiferarea furtului de altare si morminte greco-catolice infaptuit de Statul comunist ateu in 1948 si implicit suprimarea din nou a Bisericii Greco-Catolice, Preafericirea Sa Lucian Muresan, Arhiepiscopul si Mitropolitul Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, adreseaza urmatoarea scrisoarea tuturor clericilor si credinciosilor greco-catolici, chemandu-i la post si rugaciune pe data de 11 februarie 2009 pentru salvarea Bisericii impotriva persecutiei care i se pregateste.

Scrisoarea prezenta va fi citita in toate bisericile greco-catolice romanesti din intreaga lume incepand cu aceasta duminica, 1 februarie 2009.

Rugam pe toti preotii si credinciosi care primesc acest mesaj sa-l faca cunoscut prin toate mijloacele posibile, de la om la om, prin internet sau prin presa scrisa, si, indiferent de confesiunea religioasa, ii rugam pe toti cei doritori sa ni se alature in post si rugaciune. 

Pr. Chris Terhes
President
Romanian Greek-Catholic Association

 

SCRISOARE CATRE CLERUL SI CREDINCIOSII BISERICII GRECO-CATOLICE

Nr. 143/09
Blaj, 31 ianuarie 2009


Clerului, credinciosilor si tuturor fratilor in Domnul

Iubiti credinciosi,

Ati aflat cu totii de proiectul legislativ propus Parlamentului in aceste zile si care dispune ca in localitatile rurale unde exista ambele confesiuni, ortodoxa si greco-catolica, biserica, cimitirul, casa parohiala si terenurile aferente sa ramana definitiv in proprietatea cultului ortodox. Iata ca dupa douazeci de ani de la eliberare se pune inca in discutie un astfel de proiect de lege, prin care se urmareste desfiintarea dreptului la proprietate al Bisericii Romane Unite cu Roma si discreditarea completa a apostolatului ei in sanul neamului nostru.

In numele episcopatului nostru am protestat solemn in fata inaltelor foruri ale tarii. Data fiind experienta celor nouasprezece ani in incercarile de dialog cu autoritatile, constatam ca interesul fata de strigatul nostru pentru dreptate a scazut foarte mult. Desigur, in speranta noastra dorim sa ne pastram bucuria de a ne desfasura misiunea asa cum ne-o confirma principial libertatea de exprimare garantata prin Constitutie. Ne intoarcem insa inimile spre puterea Cerului si ne aducem aminte de suferintele pe care orice generatie crestina a trebuit sa le patimeasca pentru Dumnezeu.

Iubiti credinciosi,

Nu va temeti! Sa fim pregatiti de orice, fiindca ceasul infruntarii aduce Harul dumnezeiesc, iar de puterea Sa nu ne poate desparti nimeni. Facem apel la rugaciune si nu la retorica. Rugaciunea nu este arma de la urma, ci viata sufletului omului de credinta, doritor de pace. Certitudinea sadita in inima de obisnuinta rugaciunii e incomparabil mai de pret fata de tot ceea ce calculele omenesti ar putea sa prevada. Asistam la asalturile raului care periodic isi arata lipsa de scrupule ca sa poata descuraja si dispera. Nadejdea noastra este la Dumnezeu, convinsi fiind ca Biserica poate reinflori numai daca ii lasam Lui libertatea deplina de a sufla liber prin ruinele vietilor noastre.

In acest sens, in virtutea slujirii arhieresti prin care am fost investiti de Dumnezeu, dispunem ca ziua de 11 februarie 2009 sa fie zi de pocainta si adanca rugaciune pentru noi toti, fii ai Bisericii Romane Unite. Incredintam astfel Cerului strigatul nostru de dreptate care aici pe pamant pare sa fie auzit tot mai putin.

Iubiti credinciosi,

Toate innoirile in istoria mantuirii au pornit din darul Cerului si dorinta  de a face pocainta pentru pacate din partea oamenilor. Gestul de speranta al acestei zile de post, ajun si rugaciune vi-l incredintam in genunchi impreuna cu binecuvantata de Dumnezeu Nascatoare si pururea Fecioara Maria, intarindu-va in credinta. Cristos este cu noi in barca batuta de valuri, nu doarme si ne spune: „Nu te teme turma mica, caci i-a placut Domnului sa-ti dea tie Imparatia” (Luca 12, 32). Sa fie aceasta zi de 11 februarie pentru fiecare in parte, zi de reculegere in fata constiintei si post aspru precum facem de Vinerea Patimilor Domnului.

Cristos nu a murit ca erou, ci a fost dat mortii pentru ca Adevarul cerului intotdeauna a adus deranj si continua sa mustre istoria noastra omeneasca. Fiul lui Dumnezeu si-a purtat Crucea ca un renegat al istoriei, dar slabiciunea-i in fata raului a fost voita pentru ca prin pretul dragostei Sale, din moartea Sa, sa ne aduca mantuirea deplina.

Iubiti credinciosi,

Va suntem aproape si Va incredintam Domnului, iar prin cuvintele profetului reinnoim abandonarea noastra in puterea cerului: „Nu te teme Sioane, caci mainile tale nu vor slabi. Domnul Dumnezeul tau este in mijlocul tau ca un izbavitor puternic... Voi strange laolalta pe cei ce sunt intristati si fara sarbatoare si vor fi iarasi dintre ai tai, desi ocara apasa asupra lor... pe cei izgoniti ii voi strange de pe drumuri. Si ii voi face de lauda si cu nume, in tinuturile in care fusesera facuti de ocara” (Sofonie 3, 16-19).

Cu arhiereasca binecuvantare,

           † LUCIAN
     Arhiepiscop Major

 

Sursa: bru.ro

 2009-01-31 - Scrisoarea PF Lucian catre preotii si credinciosii greco-catolici pentru post si rugaciune in aparea Bisericii

Alte articole asociate cu acest articol pe categorii:

Comentarii
06.02.2009 Catre toti credinciosii CATOLICI de recul2000
Sa nu disperam! Intr-un fel, sa altul, pana la urma adevarul si drepatea vor triumfa.O sa uitam cu totii uratenia a cea ce ni s-a intamplat, conform teoriei ca amintirile neplacute dispar din memorie mai repede.Oricum, numai noi acordam atata importanta ortodocsilor, motivat de altfel. Lumea catolica nu prea ii baga in seama.
14.02.2009 dezvaluiri despre mafiotii PDL-isti de la Cluj de clujeanul
La adresa http://ghilotina.wordpress.com/2009/02/ gasiti mai multe detalii despre cine sunt candidatii la primaria Clujului, in special despre cine e Apostu, candidatul PD-L.

Tot pe acest blog gasiti informatii despre Daniel Buda, deputatul care doreste suprimarea Bisericii Greco-Catolice, si afecerile lui murdare.

Luati acest link si dati-l la toata lumea!
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
29.04.2016 30 de vicii de procedura in pr...
In Vinerea Mare ne reamintit ziua judecatii, rastignirii si mortii lui Isus pe cruce. Biblia mention... citeste »

28.11.2013 Sub protectia jandarmilor, gre...
Dupa 64 de ani, greco-catolicii din Vasad, judetul Bihor, au reintrat în biserica greco-catoli... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3781051