Home : Stiri : 2010-01-23
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Episcopia Greco-Catolica Romaneasca din Statele Unite sprijina victimele cutremurului din Haiti

23.01.2010, Canton, Ohio - Greco-Catolica.org Afisari: 3500   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
PS John Michael Botean, Episcopul romanilor greco-catolici din Statele Unite
PS John Michael Botean, Episcopul romanilor greco-catolici din Statele Unite

Intr-o scrisoare trimisa pe 14 ianuarie 2010, Preasfintia Sa John Michael Botean, Episcopul greco-catolic roman din Statele Unite, a facut un apel tuturor credinciosilor greco-catolici romani pentru a se alatura efortului initiat de Biserica Catolica pentru sprijinirea victimelor cutremurului devastator din Haiti.

In apelul sau, citit in toate parohiile si misiunile greco-catolice din Statele Unite, PS Botean a spus: “Acum este timpul sa actionam in solidaritate cu ceilalti catolici. Acum este timpul sa aratam ca suntem aproapele celor care sunt zdrobiti de o durere de neimaginat”.

Marti, 12 ianuarie, un cutremur devastator de 7 grade pe scara Richter a lovit Haiti, cea mai saraca tara din emisfera vestica, care a lasat in urma, pe langa imense pagube materiale, circa 100.000 de victime.

In dimineata zilei de miercuri, Conferinta Episcopilor Catolici din Statele Unite a facut un apel tuturor episcopilor catolici pentru a veni in sprijinul victimelor din Haiti, apel la care s-au raliat si greco-catolicii romani.

In acest sens, PS Botean a stabilit ca in toate parohiile si misiunile greco-catolice din Statele Unite sa aiba loc o a doua colecta in ziua de duminica, 17 ianuarie, fondurile adunate fiind trimise organizatiei Catholic Relief Services.

Catholic Relief Services (CRS), mana caritabila internationala a Bisericii Catolice din Statele Unite, este deja la fata locului in Haiti si si-a inceput activitatea caritabila. Angajamentul sau initial de 5.000.000 dolari este deja in actiune prin eforturile de salvare si oferire de prim ajutor, mancare, imbracaminte si adapost victimelor cutremurului lovite de saracie”, se mentioneaza in scrisoarea PS Botean.

In fata unui asemenea dezastru umanitar, “nu putem sta deoparte in timp ce raspunsul nostru, asteptat cu disperare, este oferit de catre altii in locul nostru. Nu putem sa ne bazam doar pe generozitatea altor catolici americani, ca si cum haitienii nu ar fi problema noastra”, a spus PS Botean.

Cei care doresc sa se alature efortului de ajutor a populatiei haitiene, pot sa contacteze parohiile si misiunile greco-catolice romanesti de pe cuprinsul Statelor Unite sau sa trimita cecuri direct pe adresa Episcopiei la:

Romanian Catholic Diocese of Canton
ATTN: Haiti Disaster Relief
PO Box 7189
Canton OH 44705-0189

Pentru informatii suplimentare poate fi contactat biroul Cancelariei Episcopale, sau Organizatia Eparhiala “Caritas”, la tel.: 330-493-9355.

Va multumesc din adancul inimii pentru generozitatea voastra. Chiar mai mult, Va rog sa fiti nu generosi ci milostivi, «precum Tatal vostru milostiv este»”, a concluzionat PS Botean apelul sau.

Biroul de Presa al Episcopiei
Pr. Alin Dogaru
Director de Comunicatii
www.romaniancatholic.org

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
21.11.2013 Cardinalul Lucian Muresan se i...
Eminenta Sa Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscop Major si Intaistatator al Bisericii Romane Unite cu... citeste »

09.06.2013 Peste 1200 de tineri din Episc...
Sambata, 8 iunie, a avut loc la Satu Mare cea de-a sasea editie a Intalnirii Eparhiale a Tinerului G... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
28435772