Home : Stiri : 2013-05-22
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Papa Fracisc a exorcizat o persoana posedata de patru demoni (VIDEO)

22.05.2013, Vatican, VA - Greco-Catolica.org Afisari: 9393   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Papa Francisc exorcizeaza un posedat de patru demoni
Papa Francisc exorcizeaza un posedat de patru demoni

Aceasta e concluzia la care pr. Gabriele Amorth, un binecunoscut exorcist din Roma, a ajuns dupa ce Papa Francisc s-a rugat duminica cu mainile peste capul unei persoane posedate care era in scaun cu rotile.

La sfarsitul slubei de duminica, Papa Francisc a trecut prin locul din Piata Sfantu Petru unde erau asezate persoanele bolnave si suferinde in scaune cu rotile si a inceput sa le binecuvanteze una cate una in momentul in care ii erau prezentate.

A ajuns si la o persoana de 43 de ani ce era in scaun cu rotile si venise din Mexico impreuna cu un preot sa participe la slujba Papei din duminica de Rusalii.

In momentul in care a ajuns in fata acestei persoane si i-a fost prezentata de catre preot, Papa Fracisc si-a pus mainile peste capul sau si s-a rugat. Persoana s-a clatinat de cateva ori, a inceput sa tremure, dupa care s-a prabusit in scaunul cu rotile.

Imaginile filmate si distribuite in intreaga lume au facut ca televiziunea Conferintei Episcopilor Catolici Italieni sa declare ca, in conformitate cu mai multi exorcisti, nu exista “nici o indoiala” ca Papa Francisc a facut un exorcism sau o forma de rugaciune mai simpla de eliberare de diavol.

Vaticanul a fost mai retinut insa in comentarii. Intr-un comunicat remis publicitatii marti Vaticanul a afirmat ca Papa Francisc “nu a intentionat sa faca nici un exorcism. Dar, asa cum deseori face pentru cei bolnavi si suferinzi, Papa a intentionat sa se roage pentru cineva care era suferind si i-a fost prezentat”.

Preotul Gabriele Amorth a spus ca el insusi a performat un lung exorcism asupra acelui barbat si a constat ca era posedat de patru diavoli diferiti. Motivul posesiei, a spus acesta, a avut legatura cu legalizarea avortului in Mexico.

Pr. Amorth a declarat pentru postul de radio RAI ca inclusiv o scurta rugaciune, fara ca intregul ritual de exorcizare sa aiba loc, este in sine un tip de exorcism.

Ce a facut Papa “a fost un exorcism in adevarul sens al cuvantului”, a spus Pr. Amorth referindu-se la rugaciune Papei. “Exorcismele nu sunt facute numai urmand regulile unui ritual.”

Pr. Juan Rivas, parintele venit din Mexico si care era langa persoana peste care s-a rugat Papa, a spus ca “din moment ce nimeni nu a auzit ce a spus Papa, inclusiv eu care am fost langa el, putem spune ca a spus o rugaciune de eliberare, dar nimic mai mult”.

Amplificarea speculatiilor ca Papa ar fi facut intr-adevar un exorcism au la baza frecventele referinte la Satana in predicile sale, precum si numarul crescand de cereri de exorcizare in randul credinciosilor in ciuda modului eronat in care Hollywood-ul prezinta acest ritual.

In prima sa predica ca Papa, pe 14 martie, la o zi dupa alegere, Francisc i-a atentionat pe cardinalii adunati in Capela Sixtina ca “cel ce nu se roaga la Dumnezeu se roaga diavolului”.

De atunci Papa a vorbit despre diavol in mai multe ocazii, cel mai recent in predica din 4 mai cand a spus ca e nevoie de dialog in lume, cu exceptia Satanei.

“Sa fie clar: cu printul acestei lumi nu poti avea un dialog”, a spus Papa.

“Influenta si prezenta diavolului in lume pare sa fluctueze in cantitati invers proportionale cu prezenta credintei crestine”, a spus Pr. Robert Gahl, profesor de teologie morala la Universitatea Pontificala Sf. Cruce din Roma. “Asa ca ne putem astepta la o creste a acestor activitati demonice odata cu de-crestinarea si seculariarea” in lume si cresterea in folosirea drogurilor, pornografie si superstitiei.

In ultimii ani universitatile pontificale din Roma au gazduit mai multe cursuri pentru viitorii exorcisti. Ritul de exorcizare in Biserica Romano-Catolica consta in binecuvantarea apei, rugaciuni si interogari ale diavolului in care exorcistul cere sa cunoasca numele demonului, cati sunt prezenti si cand vor parasi victima.

In Biserica Catolica numai un preot autorizat de episcop poate performa un exorcism, iar codul canoanelor specifica ca un exorcist trebuie sa fie “inzestrat cu pietate, cunoastere, prudenta si viata integra”.

Cu toate ca credinta in existanta demonilor este in conformitate cu invatata Bisericii si a Sfintei Scripturi, Vaticanul cheama la prudenta cu precadere pentru a se asigura ca victima nu este bolnava psihic.

Pr. Giulio Maspero, profesor de teologie sistematica care a fost martor sau a participat la mai mult de 12 exorcisme, a spus ca e sigur ca rugaciunea Papei Francisc asupra persoanei a fost ori un exorcism in toata regula or o forma mai simpla de rugaciune de “eliberare” de posesie demonica.

Acesta a notat ca modul cum Papa si-a pus mainilor peste capul persoana a fost “pozitia tipica” pe care o foloseste un exorcist.

“Cand esti martor la asa ceva – pentru mine a fost ceva socant – am putut simti puterea rugaciunii”, a spus pr. Maspero intr-un interviu telefonic in care a vorbit despre exorcismele la care a participat.

Ziarele italiene au relatat ca Papa Ioan Paul II a performat un exorcism in 1982 aproape de locul unde Papa Francisc s-a rugat peste persoana respectiva duminica.


Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
02.12.2014 Liderul Bisericii Greco-Catoli...
Eminenta Sa Cardinal Lucian Muresan i-a adresat o scrisoare de felicitare in numele Bisericii Greco-... citeste »

14.11.2014 Greco-catolic catre greco-cato...
Zilele acestei campanii electorale au scos la iveala aspecte pe care orice om rational si de buna cr... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3764918