Home : Stiri : 2013-11-21
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Cardinalul Lucian Muresan se intalneste cu Papa Francisc

21.11.2013, Vatican - Greco-Catolica.org Afisari: 9554   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Cardinalul Lucian Muresan - Papa Francisc
Cardinalul Lucian Muresan - Papa Francisc

Eminenta Sa Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscop Major si Intaistatator al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, se va intalni la Roma pe data de 21 noiembrie 2013 cu Papa Francisc.

Aflat la Roma pentru Adunarea plenara a Congregatiei pentru Bisericile Orientale cu tema "Biserici Orientale Catolice la 50 de ani de la Conciliul Vatican al II-lea", Preafericitul Parinte Lucian Muresan se intalneste in dimineata zilei de 21 noiembrie si cu Suveranul Pontif.

Cu aceasta ocazie, Arhiepiscopul Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice, va prezenta in fata Papei si a celorlalti responsabili ai Bisericilor Catolice Orientale situatia comunitatii greco-catolice din Romania.

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, citat de Radio Vatican, a subliniat ca "Papa Francisc a acceptat sa repete intalnirea care a avut loc pentru prima data in 2009", atunci cand responsabilii Bisericilor Catolice Orientale "au fost ascultati de Benedict al XVI-lea intr-o dimineata de reflectii, inceputa si incheiata cu momente de rugaciune"; si de aceasta data participantii vor putea sa prezinte "in fata Papei privind situatia crestinilor orientali" din tarile lor.

Preafericitul Cardinalul Lucian va fi prezent si la simpozionul "Marturia de credinta a Bisericii Greco-Catolice Romane in timpul persecutiei comuniste", ce va avea loc la Roma in Bazilica "San Bartolomeo" de pe insula Tiberina, in data de 23 noiembrie 2013.

Sursa: e-communio.ro
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
01.12.2014 Aportul comunitatii greco-cato...
Este bine ca intr-o zi ca aceasta, de 1 decembrie, cand serbam Marea Unire de la 1918, sa ne uitam i... citeste »

28.11.2013 Retrocedarea bisericii greco-c...
Ziua de marti, 5 noiembrie, 2013 a însemnat pentru comunitatea greco-catolica din Ramna un eve... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773399