Home : Stiri : 2014-10-23
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Monica Macovei atacata de PSD pentru ca este greco-catolica

23.10.2014 - Greco-Catolica.org Afisari: 16229   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Monica Macovei raspunzand atacurilor PSD: "Este o mandrie sa fii greco-catolic."
Monica Macovei raspunzand atacurilor PSD: "Este o mandrie sa fii greco-catolic."

Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, a fost atacata in seara zilei de 21 octombrie de postul RomaniaTV al deputatului PSD Sebastian Ghita, apropiat al premierului Victor Ponta, pe motiv ca este greco-catolica, insinuandu-se ca astfel ar fi mai "putin" romanca.

"Campania lui Ponta continua sa fie abjecta, ticaloasa si primitiva. In urma cu cateva zile, RTV, instrumentul de propaganda al PSD si al lui Ponta, m-a atacat pentru ca sunt greco-catolica, cu sugestia implicita ca nu as fi un bun roman", a declarat Monica Macovei.

"Am raspuns acestor mizerii la Iasi, în conferinta de presa (video, mai jos), unde s-a incercat escaladarea subiectului. Vreau sa aduc aminte tuturor ca greco-catolicii reprezinta Scoala Ardeleana, greco-catolicii reprezinta pasoptistii, actul Unirii a fost citit de cardinalul Hossu, greco-catolic, Coposu a fost greco-catolic, Iuliu Maniu a fost greco-catolic. Ca atare, e un motiv de mandrie.

Dupa ce a citit actul Unirii, cardinalul Hossu s-a imbratisat cu Miron Cristea, devenit ulterior patriarh al BOR, si a zis: „Pe cum ne vedeti azi imbratisati frateste, asa sa ramana imbratisati pe veci toti fratii romani!"

A impinge campania, deci, in spatiul xenofobiei, sovinismului, intolerantei este nu doar grotesc, este periculos si iresponsabil pentru tara. Ponta este in stare sa dea foc tarii doar pentru ca mafia pe care o reprezinta vrea un mafiot-sef la Cotroceni. Acum le vedem iar fata hidoasa," a adaugat Monica Macovei.

Monica Macovei este candidat independent la presedentia Romaniei si sustine continuare luptei anti-coruptie, stimularea sectorului privat pentru crearea de locuri de munca si pastrarea Romaniei pe directia vest. Intregul ei program politic poate fi accesat la adresa: www.macoveipresedinte.ro.

Mai jos gasiti raspunsurul video al Monicai Macovei la acuzele PSD.

Comentarii
27.10.2014 Biserica Ortodoxa versus biserica Greco-Catolica de Virgil
Mai sunt si alte aspecte.
In primul rand vreau sa arat ca personal sunt ortodox, nascut la Braila, tata la Bucuresti si mama la Pitesti.
Si acum la un aspect al bisericii Greco Catolice si al bisericii ortodoxe dupa 1944, aspect aratat prin exemplul manastirii Nicula, manastire vizitata nu de mult de ortodoxul “Dr.” Ponta. Citat din Wikipedia (http://ro.wikipedia.org/wiki/M%C4%83n%C4%83stirea_Nicula):
“In 1948 manastirea greco-catolica a fost inchisa. Calugarii bazilieni au fost arestati in octombrie 1948, odata cu scoaterea Bisericii Romane Unite cu Roma in afara legii. Ieromonahul Leon Man, staretul manastirii, a fost intemniyat de comunisti si a murit in inchisoare.
In 18 decembrie 1948 autoritatile comuniste au instalat la Nicula primul staret ortodox, in persoana ieromonahului Varahiil Jitaru, nascut in anul 1913 in localitatea Pangarati, judetul Neamt.[3]
Ca urmare a refuzului calugarilor ortodocsi de a restitui manastirea, Episcopia de Cluj-Gherla a initiat dupa 1989 un proces pentru recuperarea lacasului de cult. Pe motiv ca instantele din Transilvania ar putea tine partea greco-catolicilor, cauza a fost stramutata la Tribunalul Bacau, pe rolul caruia se afla in prezent.”

Nu exista deocamdata nici un motiv de mandrie ca esti roman, cu atat mai putin ca esti ortodox! Dimpotriva, intru in pamant de rusine! Poate imi trece dupa 16.10.2014.
27.10.2014 Johannis si Greco-Catolicii de Virgil
Cred ca stiu ca Doamna Carmen, sotia lui Werner Johannis (pentru ca asa il cheama. Nimanui nu cred ca-i vine idea sa scrie Secspir in loc de Shakespeare) este Greco-Catolica. Deasemeni cred ca stiu ca in timpul de dinaintea acelei farse pe care unii romani o numesc revolutie, adica pe timpul cand biserica Greco-Catolica era interzisa, Werner Johannis a vizitat celebrari clandestine, in locuinte particulare, ale bisericii Greco-Catolice. Nu l-am auzit falindu-se cu aceasta. Doctorul plagiator insa se comporta asa cum se comporta. Si daca tot se lauda ca este oarecum de pe la Triest – ce religie au avut strabunii sai? Daca si-au lepadat vechea religie – de ce au facut-o? Multi membrii ai bisericii Greco-Catolice si-au pierdut viata in temnitele comuniste (probabil bagati acolo din interesul bisericii Ortodoxe – nesatule). Acestia nu si-au lepadat credinta, nici macar pentru a-si salva viata.
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
14.11.2014 Greco-catolic catre greco-cato...
Zilele acestei campanii electorale au scos la iveala aspecte pe care orice om rational si de buna cr... citeste »

10.11.2013 Institutii ale Statului Roman ...
In urma interventiei mai multor institutii ale Statului Roman pentru a pune piedici executarii une... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773167