Home : Stiri : 2014-12-02
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Liderul Bisericii Greco-Catolice ii ureaza lui Klaus Iohannis sa conduca Romania in pace, unitate, libertate si prosperitate

02.12.2014 - Greco-Catolica.org Afisari: 6508   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Presedintele Romaniei Klaus Iohannis - Cardinalul Lucian Muresan
Presedintele Romaniei Klaus Iohannis - Cardinalul Lucian Muresan

Eminenta Sa Cardinal Lucian Muresan i-a adresat o scrisoare de felicitare in numele Bisericii Greco-Catolice noului presedinte ales al Romaniei, domnul Klaus Iohannis, in care il felicita pentru alegere si ii ureaza sa conduca "tara spre binele si bunastarea tuturor cetatenilor sai".

Biserica Greco-Catolica, a spus Cardinalul Lucian, sadeste valorile in inimile credinciosilor ei, iar atunci "cand cinstea, dreptatea si omenia sunt o realitate in viata alesilor tarii trebuie sa fim recunoscatori lui Dumnezeu".

"Inaintasii nostri au asteptat, dupa 1918, o Romanie unita, in care toti romanii, indiferent de etnie sau confesiune religioasa, sa se bucure de drepturi egale. Alegerea Excelentei Voastre este un semn al idealului de acum o sute de ani care nu uita ca bunastarea porneste de la omenie, de la respectul si ingaduinta pentru celalalt, indiferent de confesiune sau etnice", a spus Cardinalul Lucian.

Biserica Greco-Catolica crede ca "pacea este lucrarea dreptatii", iar prestanta institutiilor Romaniei trebuie sa aiba ca baza bunul simt si omenia fata de ceilalti.

Cardinalul Lucian spera, de aceea, ca noul presedinte ales Klaus Iohannis "sa aduca in agora romaneasca exemplul de cinste, toleranta si buna convietuire al Transilvaniei clasice".

La final Cardinalul Lucian Muresan i-a urat noului presedinte al Romaniei sa poata "conduce aceasta tara pe un drum al bunei intelegeri si al <<lucrului bine facut>>: pentru binele tuturor in pace, unitate, libertate si prosperitate".

Pentru referinta, oferim alaturat textul integral al scrisorii Cardinalului Lucian adresat presedintelui ales Klaus Iohannis.

Scrisoarea Cardinalului Lucian Muresa catre presedintele ales Klaus Iohannis

Sursa: http://www.bru.ro/blaj/scrisoarea-pf-lucian-adresata-domnului-klaus-ioannis-presedintele-ales-al-romaniei/

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Sub protectia jandarmilor, gre...
Dupa 64 de ani, greco-catolicii din Vasad, judetul Bihor, au reintrat în biserica greco-catoli... citeste »

31.05.2013 Interviu despre posedare, exor...
Sambata, 1 iunie, incepand cu orele 19:00, va avea loc la Manastirea Greco-Catolica "Adormirea Mai... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773255