Home : Stiri : 2005-01-21
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Un raspuns catolic la cearta ortodocsilor

21.01.2005, Satu-Mare, RO - Informatia-Zilei.ro Afisari: 2883   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Atacat subtil de catre ortodocsi, americanul Vasile Bouleanu considera neoficiale comunicatele ortodoxe aparute in “Informatia Zilei”

In numarul din 12 ianuarie al cotidianului nostru am publicat un articol in care s-a prezentat cititorilor faptul ca americanul Vasile Bouleanu, purtatorul de cuvint al Memorandum-ului greco-catolicilor laici din tara si strainatate din 2002, s-a intilnit cu preotii greco-catolici satmareni pentru a le asculta pozitiile legat de nedreptatile Statului român savirsite in cazul cultului greco-catolic. Vasile Bouleanu si intentiile l ui de a sustine financiar procesele greco-catolicilor deschise pentru recuperarea bunurilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, ce le-au apartinut inainte de ‘48 au fost atacate subtil in cotidianul nostru de ortodocsi. Dinsul ne-a emis spre a fi publicat un drept la replica legat de acest fapt, pe care il redam in cele ce urmeaza.

Florian Oprea* Vasile Bouleanu: “Pozitia noastra este de a mentine dialogul cu toate partile interesate”

In ultimele numere ale ziarului "Informatia Zilei" de Satu Mare au aparut unele comentarii care, spre surprinderea noastra, vin ca reactie la intilnirea consultativa de la Botiz din incinta Bisericii "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", unde preotii greco-catolici au avut ocazia sa prezinte pozitiile lor fata de desfasurarea proceselor de retrocedare a proprietatilor confiscate de Statul Român in 1948.

Ambele comentarii publicate in ziarul "Informatia Zilei" au venit in numele unor consilii ortodoxe de prestigiu dar, surprinzator, acestea sint nesemnate, fara numar de inregistrare si fara stampila, ceea ce ne indreptateste sa le tratam drept anonime, nereprezentative si, deci, fara valoare.

Pozitia noastra este de a deschide si mentine un dialog legal cu toate partile interesate in conflictul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, cu Statul Român si, deci, nu dam curs unor documente anonime al carui continut nu poate fi considerat autentic, mai ales cind contin inadvertente si expresii improprii unor credinciosi sau fete bisericesti ce reprezinta Biserica sora Ortodoxa Româna.

Rugam pe aceasta cale atit redactia ziarului "Informatia Zilei" cit si partile interesate sa verifice si sa autentifice sub semnatura, numar de inregistrare si stampila documentele publicate in numerele din 17 si 18 ianuarie 2005.

Ne rezervam dreptul la replica numai dupa autentificarea acestor documente si promitem ca raspunsul nostru va fi detailat punct cu punct.

In cazul in care documentele nu vor fi autentificate, cerem redactiei ziarului "Informatia Zilei" spatiul necesar prezentarii continutului Memorandumului catre Statul Român al credinciosilor greco-catolici din România si din intreaga lume".

Si noi sintem români!
http://www.greek-catholic.ro/memorandum/

Vasile Bouleanu, purtator de cuvint al Memorandumului catre Statul român al credinciosilor greco-catolici din România si intreaga lume
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
09.06.2013 Peste 1200 de tineri din Episc...
Sambata, 8 iunie, a avut loc la Satu Mare cea de-a sasea editie a Intalnirii Eparhiale a Tinerului G... citeste »

01.12.2014 Aportul comunitatii greco-cato...
Este bine ca intr-o zi ca aceasta, de 1 decembrie, cand serbam Marea Unire de la 1918, sa ne uitam i... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
734800