Home : Stiri : 2003-10-06
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Vitalitatea suveranului Pontif infirma zvonurile privind iminenta mortii sale

06.10.2003, Vatican, VA - Ziua.ro Afisari: 2260   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Suveranul Pontif a canonizat trei misionari

Aratand mai bine decat alte dati, Papa si-a sustinut ieri audienta generala in Piata Sfantul Petru canonizand inca trei sfinti ai Bisericii Catolice, misionari in secolul al XIX-lea. Desi paream mai intremat decat sambata, Sfantul Parinte a citit doar alocutiunea in latina, un cardinal aflat la dreapta sa continuand cuvantarea in germana. Imbracat intr-un vesmant alb brodat cu aur, Papa stralucea in Piata la ceremonia la care s-au aflat zeci de mii de pelerini din toate colturile lumii.

In ciuda speculatiilor aparute zilele trecute si intretinute, din nefericire, chiar si de capi ai lumii catolice, cuvintele rostite de Sfantul Pontif au rasunat clar in Piata Vaticanului. Dupa ceremonia, care a durat peste doua ore, Papa a afirmat ca va merge marti, "cu ajutorul Domnului", sa se roage la Sfanta Maria, la Pompei. La sfarsit, tronul pe care se afla Pontiful a fost plasat intr-un papa-mobil, din care, circuland prin piata plina ochi, Parintele a binecuvantat adunarea crestina.

Evenimentul de ieri a fost impanat si cu un dans tribal african, cu negrese imbracate in piei de animale, dand prilej Papei sa faca noi apeluri pentru Africa. "Comunitatea internationala trebuie sa o ajute mai mult pentru a-si cladi un viitor al sperantei", a spus Sfantul Parinte.

Slujba de sanctificare de ieri, a 50-a tinuta de Papa, a ridicat la 476 numarul sfintilor canonizati de Papa Ioan Paul al II-lea, mai mult decat toti predecesorii sai la un loc, incepand cu secolul al XVI-lea. Cei trei noi sfinti ai catolicismului sunt un italian - Daniele Comboni, un german - Arnold Janssen si un austriac - Josef Freinademetz, care s-au aflat in misiuni de evanghelizare in Africa si China. Cel mai faimos, Daniel Comboni, si-a dus opera de misionar in Sudan, luptand impotriva sclaviei si adoptand pentru sudanezi motto-ul "Africa sau moartea". Dupa moartea sa in 1881, in Khartoum, la varsta de 50 de ani, Biserica a instituit un ordin care-i poarta numele si se spuna ca o fotografie de-a sa a produs miracole.

Claudia STANILA, Vatican

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Scrisoare deschisa catre Biser...
Scrisoarea alaturata a fost trimisa de pr. Cristian Sabau, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catol... citeste »

09.06.2013 Vicepresedintele PDL Ioan Olte...
Deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean a avut o noua conferinta de presa in care si-a apara... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
28507038