Home : Stiri : 2005-06-08
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Planul B al PSD

08.06.2005, Bucuresti, RO - Ev.Zilei.ro Afisari: 3484   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Opozitia ar putea contesta la Curtea Constitutionala pachetul de legi privind proprietatea si reforma justitiei

PSD pregateste un nou plan de atac care are ca scop blocarea legilor justitiei pentru care guvernul isi va asuma raspunderea in fata parlamentului martea viitoare: Curtea Constitutionala. Institutie populata de judecatori apropiati fostului partid de guvernamint, care si-ar pierde postrurile daca legile justitiei vor fi adoptate.

Pentru ca nu detine majoritatea parlamentara pentru a adopta motiunea de cenzura, PSD urzeste o stratagema care nu are cum sa nu reuseasca. Partidul lui Geoana va ataca legile justitiei si ale proprietatii la Curtea Constitutionala, invocind argumente de neconstitutionalitate a asumarii raspunderii. Curtea Constitutionala e alcatuita in mare masura din judecatori care au detinut functii politice in guvernarea PSD. Ion Predescu - fost senator PSD, Acsinte Gaspar - fost ministru PSD, Nicolae Cochinescu - fost procuror general in guvernul PSD, sotul fostului ministrul al justitiei, Rodica Stanoiu. Toti acesti, daca legea Monicai Macovei ar intra in vigoare, ar fi obligati sa iasa la pensie, deci sa-si piarda posturile.

Contestatie pe forma, nu pe fond

Primul pas spre solutia atacarii legilor la Curtea Constitutionala a fost anuntat ieri de presedintele Camerei Deputatilor si presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase. Declaratia acestuia arata ca PSD nu va invoca neconstitutionalitatea legilor, fapt ce i-ar atrage acuzatia de antieuropenism, ci pe procedura. „Inainte sa programam asumarea au avut loc discutii numeroase pentru a vedea daca aceste proiecte de lege intrunesc conditiile constitutionale sau regulamentare. Am venit sa vedem daca cele 18 domenii de reglementare nu cumva creeaza o reglementare eterogena, care nu ar justifica asumarea raspunderii”, a spus Nastase. El si-a exprimat nemultumirea fata de legea de organizare a CSM, facind apel la argumentele sefului institutiei, Dan Lupascu.

Raspunsul Aliantei: anticipate

A devenit deja o regula ca legile care nu convin PSD sa fie respinse de Curtea Constitutionala - cum este cazul celei de restituire a proprietatilor care au apartinut Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. Impotriva planului B al PSD, actuala putere nu poate lupta prin mijloace politice intrucit tot ce respinge Curtea Constitutionala se aplica fara drept de apel. Potrivit unor surse din Alianta PNL-PD, in cazul in care Curtea Constitutionala va respinge legile justitiei si va da astfel citstig de cauza PSD, atunci guvernul Tariceanu se va pregati de alegeri anticipate.

Alina Mihai

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Parohia Greco-Catolica din Vin...
În dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, Parohia Greco-Catolica din Vintere, judetul Bihor, a ... citeste »

27.10.2014 Monica Macovei atacata de PSD ...
Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, a fost atacata in seara zilei de 21 oc... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3780913