Home : Stiri : 2003-10-16
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Atletul lui Hristos la 25 de ani de pontificat

16.10.2003, Bucuresti, RO - Ziua.ro Afisari: 2212   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Diviziile invizibile ale Papei au infrant comunismul si lupta cu materialismul

In ciuda fragilitatii sanatatii sale si a gurilor rele din jurul Vaticanului, Papa Ioan Paul al II-lea va sarbatori azi 25 de ani de la alegerea sa in fruntea Bisericii Catolice. Zeci si sute de mii de crestini s-au indreptat din toate colturile lumii spre Piata Sfantul Petru unde astazi, la lasarea serii, se va desfasura momentul maxim al aniversarii Papei. Fara indoiala, fragilul Papa de acum este personalitatea cea mai viguroasa a Europei la rascrucere de veacuri. Moment decisiv pentru viitorul lumii, cand, dupa cum evoca Sfantul Parinte in discursurile sale, se da o lupta epocala si totodata tenebroasa, mai mult sau mai putin vizibila. Daca a reusit sa dea lovitura de gratie comunismului, batranul Parinte incearca acum, de la inaltimea celui mai puternic stat al lumii si cu ajutorul lui Dumnezeu, sa infraneze fortele raului si sa redeschida ochii lumii spre Hristos Mantuitorul. Denumit recent, precum Stefan cel Mare si Sfant, "Atletul lui Hristos", Papa Ioan Paul al II-lea a visat sa reuneasca principalele Biserici ale Domnului, cea ortodoxa si cea catolica. Si inca incearca sa realizeze acest vis, alegand Romania, pentru a-l implini. Impreuna cu Prea Fericitul Patriarh Teoctist, Sfantul Pontif binecuvanteaza zilnic Romania, Gradina Maicii Domnului, indreptandu-si sperantele legate de Unitate spre Dumnezeu.

"Cate divizii are Papa?", declama ridicol Stalin. Astazi, se dovedeste ca diviziile invizibile ale Papei l-au infrant nu numai pe Stalin dar si pe urmasii sai. Si lupta Papei continua, in fruntea crestinatatii catolice, alaturi de lumea ortodoxa si, in curand, impreuna cu aceasta.

Victor RONCEA

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Parohia Greco-Catolica din Vin...
În dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, Parohia Greco-Catolica din Vintere, judetul Bihor, a ... citeste »

04.06.2013 Sinodul Bisericii Greco-Catoli...
Proiectul de lege 253/2013 initiat de deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean impotriva Bi... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
28506658