Home : Stiri : 2005-06-24
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Recuzare in 'Cazul Tanacu'

24.06.2005, Vaslui, RO - BBC Afisari: 2468   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Aparatorul fostului preot Petru Corogeanu si al celor patru foste maicute din Tanacu a recuzat toti magistratii Curtii de Apel din Iasi, pe motiv ca acestia ar fi subiectivi, din cauza mediatizarii excesive a cazului.

Instanta ieseana urma sa judece recursul facut de avocatul apararii, Luana Pintilie, la masura arestarii preventive pentru o luna a celor cinci.

Parchetul General ii ancheteaza pe Daniel Corogeanu si pe cele patru foste calugarite pentru omor deosebit de grav si lipsire de libertate in mod ilegal.

Cei cinci sunt acuzati ca au provocat moartea Irinei Cornici dupa ce, in cadrul unui presupus ritual de exorcizare, ar fi privat-o timp de trei zile de mancare si apa, ar fi legat-o de maini si de picioare si i-ar fi pus un calus în gura.

Episcopia Husilor a luat decizia de a-l scoate din randul preotimii pe Daniel Corogeanu, iar cele patru calugarite au fost excluse din viata manastireasca.

Avocatul apararii, Luana Pintilie, si-a motivat cererea de recuzare a Curtii de Apel din Iasi afirmand ca, in Moldova, clientii sai nu pot beneficia de un proces corect.

Intr-o declaratie facuta anterior, doamna Pintilie contestase si incadrarea juridica a faptelor de care sunt acuzati cei cinci.

"Infractiunea de omor deosebit de grav nu le poate fi pusa in sarcina sub nici o forma, pentru ca este o infractiune de intentie."

Avocatul apararii sustine ca cei cinci nu au avut nici un moment intentia de a comite un omor, "nici macar intentia indirecta". Ei nu ar fi vrut "decat sa ajute".

Avocatul apararii a depus si un memoriu despre care a spus in sala de judecata ca ar demonstra incalcarea drepturilor omului in cazul clientilor sai.

Inaintea arestarii, acestia afimasera ca dupa zilele de rugaciune Irina Cornici si-ar fi revenit, aceptand chiar sa manance, si ca era in viata in momentul in care a preluat-o un echipaj al Salvarii.

Cererea de recuzare a magistratilor Curtii de Apel Iasi va fi trimisa spre solutionare Inaltei Curti de Casatie si Justitie din Bucuresti.

Pana cand instanta suprema va hotari unde sa se judece contestatia asupra masurii de arestare a celor cinci, acestia raman in custodia Politiei din Vaslui.
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Scrisoare deschisa catre Biser...
Scrisoarea alaturata a fost trimisa de pr. Cristian Sabau, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catol... citeste »

15.06.2013 Protest prin rugaciune in fata...
Ieri, in zi sfanta de sarbatoare, aproximativ 50 de studenti de la Seminarul Teologic Greco-Catolic ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
734942